Sute de mii de pelerini s-au închinat la racla Sfintei Parascheva

de | 15.10.2024 20:58 | Național, Eveniment

În perioada 8-15 octombrie, Iașiul a fost locul de întâlnire al credincioșilor, cu ocazia Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, manifestare care a reunit peste 350.000 de oameni.

Potrivit g4media.ro, aproximativ 260.000 dintre aceștia s-au închinat la racla cu sfintele moaște, care va fi reintrodusă în Catedrala Mitropolitană în această seară.

Pe lângă cei care s-au închinat la raclă, alte 90.000 de persoane au fost prezente la celelalte evenimente organizate la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, respectiv slujbele religioase, procesiunea Calea Sfinţilor şi Sfânta Liturghie.

Potrivit sursei citate, un moment de vârf al manifestărilor a avut loc luni, când peste 35.000 de credincioși au participat la Sfânta Liturghie, slujba desfăşurându-se pe un podium amplasat pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Jandarmeria a raportat că evenimentele religioase s-au desfășurat fără incidente notabile. Cu toate acestea, au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 50.000 de lei.

Pe durata celor șapte zile de manifestări religioase, 606 au necesitat îngriji credincioși au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 38 dintre aceștia au fost transportați la spital.

Sursa foto: Doxologia/ Silviu Cluci

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un autotren încărcat cu cherestea s-a răsturnat pe DN 7

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: