Taximetriștii ies din nou în stradă!
Astăzi, între între orele 9:00-14:00, peste 500 de taximetrişti vor protesta mai întâi în Piaţa Constituţiei şi apoi în Piaţa Victoriei. Ei cer o serie de modificări legislative privind transportul în regim de taxi şi transportul alternativ, printre care și fiscalizarea Uber și Bolt.
Vor fi între 500 şi 800 de taxiuri în Piaţa Constituţiei. La ora 12:30 mergem din nou la Guvern, unde vom avea o nouă rundă de discuţii despre reglementarea transportului alternativ şi a modificării Legii 38 privind transportul de persoane în regim de taxi şi închiriere. Totodată, vom solicita creşterea vechimii autoturismelor taxi, de la 10 la 15 ani, deoarece operatorii de transport nu-şi mai pot cumpăra alte maşini noi, venind după o criză economică”, a declarat Radu Viorel, preşedintele Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, pentru Agrepres
Taximetriştii vor rămâne în stradă pe termen nelimitat, dacă nu vor fi efectuate modificările legislative.
Dacă nu vor fi făcute modificările legislative, nu avem altă variantă decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat. Pe lângă modificările pe care le cer transportatorii la serviciile de transport, cea mai mare problemă a taximetriştilor şi a operatorilor de transport în general este cea de număr. Acolo sunt nelimitate şi vreau să vă spun că sunt câtă fază şi câtă iarbă. Nu există niciun control, e ceva ireal. În spatele acestor aplicaţii sunt nişte fonduri de investiţii care îşi permit orice. Aceste fonduri de investiţii au în portofoliu miliarde. Ei îşi permit să facă orice, oricând, oriunde”, a mai spus el.
Potrivit Agerpres, adunarea publică de astăzi este organizată de Asociaţia Şoferilor de Taxi Bucureşti-Ilfov.
Revendicările taximetriștilor
Taximetriștii vor ca Bolt și Uber să își fiscalizeze cursele, în conformitate cu regulile și standardele impuse de autoritățile fiscale în domeniul transportului de persoane.
De asemenea, taximetriştii cer eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere, ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii, minim E6, interzicerea colantării sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturisme la platformele digitale, precum şi eliminarea „tarifului dinamic”, potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare.
Foto descriptiv lexustaxi-aiud.ro
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro