Tânăr de 19 ani din Argeș prins conducând cu viteză excesivă

de | 25.09.2024 15:45 | Județean, Eveniment

Reducerea riscului rutier este un obiectiv important al acțiunilor polițiștilor rutieri.

În acest context polițiștii rutieri argeșeni împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Aceștia au acționat în ultimele 24 de ore într-un număr de 35 de filtre rutiere, efectuând 303 testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 349 de sancțiuni contravenționale. Totodată au fost reținute 17 permise de conducere și retrase 22 de  certificate de înmatriculare.

De precizat că din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 76 au fost depășiri ale regimului legal de viteză.

Printre persoanele depistate conducând cu vitează excesivă de către polițiști s-a numărat și un tânăr de 19 ani, din Bughea de Jos care a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Câmpulung în timp ce conducea un autoturism pe DN 73 – Schitu Golești. Aparatul RADAR a indicat o viteză de 110 km/h, cu 60 peste viteza leglă.

Tânărul argeșean a fost sancționat contravențional în urma abterii constatate cu amendă de 1485 de lei, conform O.U.G. 195/2002R iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

 

Foto: IPJ Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat: ”Prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru încă 3 luni”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bughea de Jos | DN 73

Ultimele articole