Un tânăr de 21 de ani din Argeș s-a sinucis! Depresia l-a împins să își ia viața

de | 05.04.2023 20:49 | După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Rural, Știri

Un tânăr de 21 de ani din Argeș s-a sinucis! Depresia l-a împins să își ia viața

Eveniment șocant, într-o localitate din județul Argeș, miercuri seara. Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Cocu, a fost găsit fără viață.

Potrivit surselor noastre, tânărul s-ar fi spânzurat, iar trupul neînsuflețit a fost descoperit într-o locuință.

Se pare că acesta era depresiv, de ceva vreme, iar pe fondul gândurilor negative ar fi decis să își încheie socotelile cu viața.

La fața locului au ajuns oamenii legii.

Rămâne ca în urma necropsiei să se stabilească cu exactitate în ce circumstanțe s-a produs decesul.

Depresia, tot mai frecventă în rândul tinerilor

Depresia în rândul tinerilor este tot mai frecventă în ultimii ani, iar efectele crizei COVID-19, precum și stresul post-pandemic, au avut o contribuție majoră în acest sens, conform studiilor.

Doc.ro arată că depresia poate fi recunoscută prin apariția unor simptome, precum sentimentele de tristețe ori pierderea interesului pentru activitățile care altădată bucurau persoana în cauză, dar poate provoca și probleme emoționale sau fizice.

Alte simptome ale acestei afecțiuni: pierderea sau creșterea bruscă în greutate, modificările apetitului, probleme legate de somn ori stări de oboseală. În rândul tinerilor, depresia poate prezenta un comportament agresiv și poate determina consumul de alcool ori substanțe.

Cei care trec prin aceste stări, trebuie să știe că depresia poate fi tratată, ca și în cazul altor afecțiuni. Totodată, comunicarea cu cei dragi poate ajuta extrem de mult o persoană depresivă.

Tratamentul depresiei este unul complex cuprinzand atat abordarea medicamentoasa cat si cea psihoterapeutica. Cele doua modalitati de interventie nu numai ca nu se exclud ci se completeaza reciproc.
Pe de o parte, psihoterapia accelereaza procesul de vindecare si actioneaza acolo unde si cand medicamentele nu reusesc sa ajunga. Este bine stiut faptul ca orice antidepresiv are nevoie de un timp de actiune – intre 2 si 4 saptamani pentru a-si atinge eficacitatea maxima, de aceea sedintele de psihoterapie au valoare deosebita la inceputul tratamentului.
Pe de alta parte, s-a constatat faptul ca aproape jumatate din pacientii cu depresie abandoneaza tratamentul (sau il efectueaza inconstant) odata ce starea lor psihica se amelioreaza. Psihoterapia are darul de a crea o alianta terapeutica, de a diminua sentimentul de izolare si senzatia pacientului ca suferinta lui nu poate fi inteleasa de ceilalti si de a spori comunicarea acestuia cu restul lumii. Implicit de aici decurge si o mai buna complianta la tratament iar pacientul devine constient de faptul ca abandonarea precoce a medicatiei se insoteste de recidive ale bolii”, arată dr. Dr. Augustin Cupsa Medic specialist Neurologie, citat de Centrul Medical de Diagnostic si Tratament „Dr. Victor Babes”.

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Caz șocant! O tânără a fost ținută în lanțuri de propriul tată

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș