Tânăr biciclist acroșat de un autoturism la Bascov

de | 15.08.2024 18:42 | Eveniment, Județean

În urmă cu puțin timp a avut loc un accident la Bascov acolo unde un biciclist a fost acroșat de un autoturism.

La fața locului au făcut deplasarea un echipaj SMURD dar și polițiștii.

Biciclistul, un tânăr de aproximativ 18 ani nu a suferit răni grave, acesta avea doar câteva zgârieturi la mâini și la picioare, transmit reprezentanții ISU Argeș care mai adaugă că ulterior tânărul a refuzat transportul la spital.

Sursă foto: stiri.md

În acest context amintim recomandările făcute de polițiși BICICLIȘTILOR:

Deoarece în cele mai multe dintre cazuri, biciclistul este singura persoană implicată în evenimentul rutier care suferă leziuni aceștia trebuie să utilizeze casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a se proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.

Trebuie reamintite obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.

Polițiștii recomandă ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.

Bicicliștii nu trebuie să creeze suprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.

Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

Amintim totodată faptul că prin Ordonanța de Urgență 84 din 28 iunie 2024 au fost adoptate modificări în legislația rutieră ce îi privesc pe bicicliști.

 

Foto Brasov.net

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Turista rănită în Munții Piatra Craiului extrasă de salvamontiștii argeșeni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Brasov | Uiasca | Valea Ursului

Ultimele articole