Un tânăr din Poenarii de Muscel și un bărbat din Ștefănești – prinși conducănd cu viteză excesivă

de | 16.10.2024 15:45 | Eveniment, Județean

  • Combaterea vitezei excesive, un obiectiv al polițiștilor rutieri

Polițiștii rutieri au acționat împreună cu structurile de ordine publică, în 75 de filtre rutiere, efectuând în ultimele 24 de ore un număr de 325 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor constatate polițiștii rutieri au aplicat 363 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de aproximativ 72.000 de lei.

Au fost reținute de asemenea 27 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Subliniem faptul că unul din obiectivele politiștilor rutieri este combaterea vitezei excesive.

Printre persoanele care au rămas fără carnet în ultimele 24 de ore s-au numărat și un tânăr din Poenarii de Muscel și un bărbat din Ștefănești. Aceștia au fost depistați conducând cu viteză excesivă.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 20 de ani, din Poenarii de Muscel, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 128 de km/h , cu 78 peste limita legală.

În urma abaterii constatate șoferul a fost sancționat contravențional, cu amendă de 1485 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, findu-ii eliberată dovadă fără drept de circulație.

Totodată un bărbat de 52 de ani, din Ștefănești a fost depistat de polițiști pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 de km/h, cu 65 peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul nu avea asigurare obligatorie de răspundere civilă, valabilă.

Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1485 de lei, conform OUG 195/2002R și a Legii 132/2017 și i-au fost aplicate măsurile complementare de reținere a permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile și au fost retrase certificatul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaoinline.ro:

(Video) Incident în Pitești. Șofer beat scos cu forța din mașină!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DN 73 | Muscel | Stâlpeni