Tânăr ucrainean, la un pas de a se îneca în Tisa. Încerca să ajungă în România

de | 16.06.2024 11:16 | Național, Eveniment

Din dorința de a scăpa de război, tot mai mulți ucraineni își pun viața în pericol. La fel s-a întâmplat și vineri seara cu un tânăr de 31 de ani, care a fost la un pas de a-și pierde viața.

Potrivit Poliției de Frontieră Română, ucraineanul a încercat să ajungă în România înotând, însă când se afla aproape de malul românesc al râului Tisa el era sleit de puteri și nu a mai putut continua.

Cu ultimele puteri a strigat după ajutor şi a fost auzit de către un localnic, care la rândul său a chemat pentru sprijin un poliţist de frontieră.

În urma solicitării, la fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii de frontieră care au reușit sa-l tragă la mal pe tânărul ucrainean, cu ajutorul cablului de la troliu.

Agentul șef principal de poliție Marian Silvestru, deși era în timpul liber, nu a stat pe gânduri și a pornit cu o mașină de teren dotată cu troliu spre zona respectivă, solicitând totodată ajutor și colegilor care erau de serviciu. Șeful turei, inspectorul principal de poliție, Andrei Teleptean și agentul de poliție Nuțu Ivanic au ajuns imediat la fața locului și, împreună cu Marian Silvestru, au reușit sa-l tragă la mal pe tânărul ucrainean, cu ajutorul cablului de la troliu.”, a transmis Poliția de Frontieră Română

După ce şi-a revenit şi fiind în afara oricărui pericol, tânărul salvat a solicitat o formă de protecţie din partea statului român, fapt pentru care au fost demarate procedurile specifice în astfel de situaţii, a precizat sursa citată.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doi minori au ajuns la Urgențe după ce au intrat într-un lac. Au vrut să recupereze o jucărie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole