Teatrul de Vară din Ștrand va purta numele lui Gheorghe Zamfir. ”Să ne revedem curând la inaugurarea noului spațiu de cultură!”

de | 19.09.2024 12:14 | Pitești, Administrație

Maestrul Gheorghe Zamfir își exprimă emoția și recunoștința față de administrația locală și de piteșteni printr-un mesaj de suflet. Cu amintiri legate de copilărie și adolescență, acesta își reiterează legătura profundă cu Piteștiul și se bucură de decizia autorităților locale de a-i atribui numele noului Teatru de vară, prevăzut să fie inaugurat în curând. Primarul Cristian Gentea îi răspunde cu apreciere, evidențiind impactul artistic și cultural al maestrului Gheorghe Zamfir.

Lucrările de modernizare ale Teatrului de Vară din Parcul Ștrand sunt în linie dreaptă, iar autoritățile locale au decis ca locația va purta un nume sonor, un nume cunoscut, numele unui artist, al regelui naiului – Gheorghe Zamfir. Noul Teatru de Vară Ștrand va fi gestionat de către Filarmonica Pitești. Iată că maestrul Gheorghe Zamfir a transmis un mesaj de mulțumire piteșteniulor și administrației locale.

”Dragi piteșteni,

Vă port în suflet, oriunde m-aș afla, pentru că amintirile copilăriei și adolescenței mele sunt strâns legate de orașul Pitești. A fost o perioadă foarte emoționantă, efervescentă și prolifică, în formarea mea ca artist. Mai ales perioada în care reprezentam cu mândfrie Regiunea Argeș, din care făcea parte și Găeștiul meu drag, participând la turnee alături de Doina Argeșului și la emisiunea concurs, ”Dialog la distanță”. În anii 1966 – 1967, celebra emisiune era difuzată la TVR, iar în cadrul ei se întreceau câte două regiuni, având ca scop punerea în valoare a adevăratelor talente în domeniul meșteșugului traditional, dar și interpreți, de la rapsozi populari la instrumentiști virtuozi și recitatori talentați.

Doresc să transmit cele mai sincere mulțumiri autorităților locale, pentru decizia de a atribui numele meu noului Teatru de vară, care se dorește a fi inaugurat în luna noiembrie a acestui an. Sunt extrem de emoționat și fericit pentru că activitatea mea de muzician și artist internațional este recunoscută și apreciată și pe plan local.

Dumnezeu să vă dea sănătate și să ne revedem curând la inaugurarea noului spațiu de cultură!”, a fost mesajul transmis de maestrul Gheorghe Zamnfir autorităților locale.

De cealaltă parte primarul Piteștiului, Cristian Gentea, i-a răspuns la mesaj arătându-și aprecierea: ”Mesajul transmis piteștenilor de genialul Gheorghe Zamfir este la fel de impresionant ca muzica domniei sale!

Suntem onorați, Maestre!”.

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție! În Pitești, continuă acțiunea de identificare și ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cristian Gentea | Filarmonica Pitești | Pitești

Ultimele articole