TehnoZ, într-o altă competiție. Echipa României de robotica va participa la Olimpiada First Global de la Atena

de | 22.09.2024 13:56 | Național, Lifestyle

Echipa României de robotica va participa la Olimpiada First Global ce se va desfășura în perioada 24-30 septembrie, în Atena, ”TehnoZ reprezentând nucleul principal al echipei”. Acest anunț a fost făcut, de curând, pe pagina de Facebook a Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești.

Ediția din acest an a FIRST Global îndeamnă echipele să învețe despre tehnologiile care susțin sistemele alimentare durabile. Echipele FIRST Global vor cerceta și dezvolta propriile soluții pentru a îmbunătăți tipul de alimente produse, metodele de producție și reducerea deșeurilor, subliniind în același timp modul în care aplicarea acestor tehnologii aduce beneficii durabilității economice, sociale și de mediu. În total, competiția va reuni la Atena echipe din peste 190 de țări. Producția durabilă de alimente este una dintre provocările definitorii ale secolului XXI. Tema din acest an provoacă echipele FIRST Global de studenți din întreaga lume să învețe și să abordeze obstacolele și oportunitățile de a oferi populației globale hrană echitabilă, sigură, hrănitoare și responsabilă pentru mediu. Componentele sezonului vor evidenția nevoia de a îmbunătăți simultan impactul economic, social și de mediu pentru a crea un sistem alimentar cu adevărat durabil.

Sursă foto: screenshot fb Colegiul national Tinca golescu

Echipa de robotică TehnoZ a câștigat, de-a lungul timpului, mai multe premii în domeniu, iar printre cele mai importante se numără cel de la Campionatul Național de Robotică 2023 ori de la Campionatul Mondial de Robotică FIRST Tech Challenge. Tinerii își duc visul mai departe și de această dată participă la o altă competiție importantă: FIRST Global.

”Pe lângă construirea robotului, celelalte etape importante de pregătire a concursului, adică testarea robutului și antrenarea membrilor echipei TehnoZ s-au desfășurat într-un spațiu generos pus la dispoziție de Universitatea din Pitesti.

Mulțumim pt găzduire UPIT Media – Universitatea Naționala de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.”, au transmis reprezentanții Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești.

Sursă foto: screenshot fb Colegiul national Tinca golescu

”Cu ani de implicare în FIRST Tech Challenge din România, prețuim programele STEM pentru a ne pregăti pentru viitoarele cariere și pentru a folosi tehnologia pentru a ne îmbunătăți lumea. Suntem onorați să ne conectăm cu studenți motivați din întreaga lume, uniți de un obiectiv comun de inovare și excelență.

Tema „Hrănirea viitorului” abordează una dintre provocările definitorii ale secolului XXI. Recunoaștem nevoia urgentă de a aborda problemele legate de securitatea alimentară, distribuția și sustenabilitatea și ne propunem să rezolvăm aceste probleme cu pasiunea și cunoștințele noastre.

Ghidați de mentorii noștri, ne-am îmbunătățit expertiza tehnică și abilitățile soft esențiale, conduși de angajamentul față de excelență.

Echipa noastră prosperă pe deschidere și prietenii strânse, făcându-ne o familie care susține, gata să obțină rezultate excepționale. FIRST Global Challenge este o experiență semnificativă de învățare și un test riguros al capacităților noastre, oferind o platformă pentru gândire critică, feedback constructiv și colaborare eficientă.

Promovăm activ STEM în comunitatea noastră prin activități publice, proiecte și expunere media, încurajând mai mulți copii să exploreze robotica. Alimentați de pasiunea și curiozitatea noastră pentru tehnologie, vedem lumea roboticii ca pe un loc în care să ne construim și să ne realizăm visele.

Suntem onorați să reprezentăm România și suntem încântați să dăm tot ce am mai bun la FIRST Global Challenge 2024.”, spun cei din echipa României în prezentarea făcută pentru concurs.

 Foto descriptiv. Sursă foto: screenshot FB Colegiul Național Zinca Golescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un nou curs gratuit la Centrul Cultural Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Mioveni | Pitești | TehnoZ