Tentativă de fraudă în numele BCR

de | 31.05.2024 08:53 | Național, Lifestyle

  • Aveți grijă la sms-urile primite!

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu încă o tentativă de fraudă de tip phishing. De data aceasta este folosită identitatea companiei BCR.

Atacatorii online continuă să utilizeze tehnica de impersonare a unor instituții și companii legitime din România cu scopul de a desfășura campanii de phishing.
 Vă aducem la cunoștință o nouă fraudă care se folosește de identitatea BCR.”, transmit reprezentanții DNSC

Cum funcționează înșelătoria?

Potrivit DNSC, victimele primesc mesaje ce par a fi de la BCR, sub pretextul debitării unei plăți către o firmă de livrări. SMS-urile invocă plăți cu sume mari și redirecționează posibilele victime către un așa-zis ‘suport-tehnic’.

Este important de menționat că nu sunt vizați doar cei care au cont la bancă.

446960990 833332905493887 3722389527864551698 n - Tentativă de fraudă în numele BCR

Mai departe, cei care vor apela numărul furnizat în mesaj, vor intra în legătură cu un așa-zis angajat al companiei care le va cere datele personale sub pretextul de a le rezolva problema.

Așadar, fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a furniza date prin telefon.

Recomandările specialiștilor DNSC

Pentru a evita evenimentele nedorite, DNSC recomandă următoarele:

  • Verificați întotdeauna autenticitatea email-urilor de la o companie sau instituție printr-un canal de comunicare separat, în special dacă vi se solicită date cu caracter sensibil.
  • Raportați astfel de email-uri către organizația impersonată pentru a atrage atenția cât mai rapid asupra activității frauduloase
  • în cazul în care ați furnizat date sensibile, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la petitii@politiaromana.ro) și notificați DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro)

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole