Termenul de depunere a cererii de pensionare conform Legii nr.360/2023

de | 02.09.2024 10:07 | Administrație, Județean

Casa de Pensii Argeș a transmis o informare privind termenul de depunere a cererii de pensionare conform Legii nr.360/2023.

Casa de pensii Arges

Reprezentanții Casei de Pensii transmit faptul că cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, în termen de 30 de zile de la data îndeplinirii acestor condiţii, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază titularul.

De precizat că pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii, emisă în condiţiile prevăzute de prezenta lege, şi se acordă de la data îndeplinirii condiţiilor în cazul în care cererea a fost înregistrată cu respectarea termenului de 30 de zile.

În situaţia în care cererea este înregistrată cu depăşirea termenului prevăzut (30 zile) drepturile se acordă începând cu data înregistrării cererii.

Amintim faptul că Legea nr.360/2023 privind sistemul public de pensii a intrat in vigoare la data de 1 septembrie 2024. Aceasta  aduce echitate între pensionari și consolidează principiul contributivității.

 

Foto: magazinsalajean.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Casa de Pensii Argeș – Tipuri de pensii prevăzute de legea 360/2023

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole