S-au termiant lucrările de reabilitare. Grădina Zoologică se întinde pe 12,5 ha, adăpostind peste 1800 de animale

de | 21.10.2024 12:56 | Pitești, Lifestyle

Administrația locală din Pitești anunță că a finalizat cu succes a doua etapă de reabilitare a Grădinii Zoologice, concentrându-se asupra Zonei Lac, un proiect desfășurat între martie și octombrie 2024.

Astfel, Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a efectuat recepția la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Grădinii Zoologice, etapa a II-a, proiect care a vizat Zona Lac. Demarat în luna martie 2024 și finalizat în luna octombrie 2024, proiectul a fost realizat de către SC DACOROM COMPANY SRL, având o valoare de 925.021,83 lei, fără TVA.

Sursă foto: Primăria MUnicipiului Pitești. Sursă foto: Primăria MUnicipiului Pitești. Sursă foto: Primăria MUnicipiului Pitești. Sursă foto: Primăria MUnicipiului Pitești. Sursă foto: Primăria MUnicipiului Pitești. Sursă foto: Primăria MUnicipiului Pitești.

”La Grădina Zoologică continuăm lucrările pentru a crea un mediu cât mai natural și confortabil pentru prietenii noștri necuvântători!

De curând am reușit:

  • Să consolidăm malul lacului existent;
  • Să amenajăm alei în zona volierelor pentru o experiență mai plăcută;
  • Să construim voliere noi și anexe pentru păsări;
  • Să amenajăm un alpinariu impresionant.

Lacul nostru a fost reabilitat și are acum o suprafață de 700 mp, iar Grădina Zoologică se întinde pe 12,5 ha, adăpostind peste 1800 de animale, de la pești și mamifere, până la reptile și păsări!

Fiecare specie de animale primește spații special amenajate, care încearcă să imite cât mai fidel habitatul lor natural.”, a punctat primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Potrivit informării primite, lucrările executate în această etapă au inclus:

  • Consolidarea malului lacului existent pentru a crește siguranța și stabilitatea acestuia;
  • Amenajarea aleilor din zona volierelor, facilitând accesul vizitatorilor și îmbunătățind aspectul peisagistic;
  • Amenajarea volierelor și a anexelor dedicate păsărilor, oferindu-le un habitat adecvat și condiții îmbunătățite de îngrijire;
  • Amenajarea unui alpinariu, care a adăugat un element educativ și estetic deosebit în cadrul Grădinii Zoologice.
  • Desfășurat pe o perioadă de 7 luni, proiectul contribuie la protejarea mediului natural și la îmbunătățirea habitatelor animalelor, zona reabilitată punând în valoare frumusețea naturii și oferind un spațiu modern, atractiv și sigur pentru toate categoriile de vizitatori.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asermenea, pe anchetaonline.ro:

Două comune din Argeș rămân fără apă potabilă în perioada 21-23 octombrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: