anchetaonline.ro

Tinerii din România pot călători GRATUIT cu trenul prin EUROPA! Au început înscrierile

de | 16.03.2023 15:30 | Lifestyle, Național, Știri

  • Veste bună pentru tinerii care au împlinit 18 ani!

Tinerii care s-au născut între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005 pot aplica pentru programul european DiscoverEU în care aceștia pot primi permise de tren. Pot călătorii prin Europa gratuit.

Prima rundă din cadrul programului DiscoverEU a fost lansată și oferă peste 35.000 de permise de călătorie cu trenul, fiind eligibili tinerii din țările participante la programul Erasmus Plus , printre care se numără și țara noastră.

tinerii tren

Tinerii interesați de acest program trebuie să completeze formularul de înscriere, să răspundă la cinci întrebări legate de Uniunea Europeană și oportunitățile pe care aceasta o oferă tinerilor, departajarea fiind făcută prin răspunsul dat la ultima întrebare.

Important de precizat este faptul că înscrierile se fac până la data de 29 martie 2023, prin Portalul European pentru Tineret.

tinerii tren

Norocoșii care vor fi selectați vor putea călători prin Europa în perioada 15 iunie – 30 septembrie 2024. Acestora li se vor oferi inclusiv reduceri la transportul public, cazare, mâncare sau cultură.

Reprezentanții Erasmus Plus vor oferi o pregătire tinerilor selectați, înainte de plecarea lor prin Europa.

Foto: Digi24

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: