BAC-ul de toamnă 2024. Sute de contestații depuse în Argeș

de | 28.08.2024 18:48 | Administrație, Județean

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Argeș anunță că la nivelul județului nostru au fost depuse 298 la BAC-ul de toamnă 2024. Vă reamintim că rezultatele finale vor fi publicate vineri.

Vă reamintim că la nivelul Argeșului, rata de promovare după afișarea primelor rezultate este de 38,4%. Astfel, din 945 de candidați înscriși în Argeș s-au prezentat la probele de examen un număr de 790. Mai departe, din examen au fost eliminați 5 candidați, au fost respinși total – 494 de candidați, au fost respinși cu media între 5 și 5,98 un număr de 129 de candidați și au reușit 291 candidați. Potrivit informațiilor primite de la ISJ Argeș, au fost depuse contestații astfel: la proba scrisă de Limba și literatura română – E a) – 83 de contestații; la proba obligatorie a profilului – E c) – 95 (dintre care 29 la Istorie) și la proba scrisă la alegere a profilului și specializării – E d) – 120.

Candidații care au contestat rezultatul inițial al evaluării au completat o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 30 august 2024.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dosar penal pentru un șofer de 41 de ani din Schitu Golești prins beat la volan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Mioveni | Primăria Orașului Mioveni

Ultimele articole