Din toamnă, şoferii vor putea fi amendaţi pe baza filmărilor din trafic

de | 02.08.2024 09:44 | Lifestyle, Național

Începând din această toamnă, șoferii care au un comportament agresiv în trafic vor putea fi sancționați și în baza imaginilor înregistrate cu telefonul mobil sau camerele de bord, conform Ordonanței de Urgență 84/2024. Aceste măsuri, aplicabile din luna noiembrie, vizează reducerea comportamentului agresiv în trafic, relatează avocatnet.ro.

Imaginile vor fi luate în considerare doar dacă sunt respectate anumite condiții.

Potrivit sursei citate, ca să fie luată în considerare, filmarea trebuie să conțină data și ora când a fost înregistrată, locația sau elemente care să ducă la identificarea locului, dar și numărul de înmatriculare al vehiculului implicat.

Ordonanța de modificare a Codului Rutier a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare din noiembrie. Martorii incidentelor vor încărca dovezile pe un portal al poliției, pe baza unei declarații pe propria răspundere.

Pentru sancționarea șoferilor indisciplinați în trafic, polițiștii vor putea utiliza, de asemenea, date de monitorizare a traficului rutier primite de la administratorii drumurilor publice.

Poliţiştii speră că noile măsuri vor reduce numărul tragediilor de pe şosele.

Foto Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Motocicliști inconștienți pe Transfăgărășan! Și-au riscat viața pentru o poză

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Monitorul oficial