Tot mai mulți copii ajung la spital după ce părinții i-au spălat cu soluții pentru animale

de | 05.09.2024 09:11 | Eveniment, Național

Fenomen îngrijorător în România. Tot mai mulți copii ajung la spital după ce părinții îi spălă cu substanțe pentru animale, iar medicii trag un semnal de alarmă.

Recent, trei surori din Bacău, în vârstă de patru, șapte și nouă ani, au fost spălate cu Diazinol, o soluție deparazitantă destinată exclusiv oilor. După ce fetițele au leșinat, părinții au realizat greșeala și le-au dus de urgență la spital, relatează observatornews.ro

Acest incident se alătură altor cazuri recente, inclusiv al unui copil de doi ani, care a ajuns la același spital cu probleme similare. Medicii sunt îngrijorați de amploarea fenomenului și trag un semnal de alarmă pentru că în doar 24 de ore au ajuns la spital patru copiii în stare gravă, fiind spălați cu substanțe pentru animale în loc de șampon.

Totodată, ei subliniază că numărul cazurilor a crescut semnificativ comparativ cu anii anteriori.

De la începutul anului, comparativ cu anii trecuţi, numărul cazurilor este foarte mare. Depăşim 30 de cazuri. Este o problemă, din punctul meu de vedere, de sănătate publică”, transmite Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Pediatrie Iaşi.

Specialiștii avertizează că soluțiile de uz veterinar, precum Diazinol, sunt extrem de periculoase pentru copii și nu trebuie utilizate pentru tratamentele umane.

Autoritățile și medicii fac apel la părinți să nu recurgă la astfel de practici pentru a-i scăpa pe micuți de păduchi și să solicite sfatul specialiștilor pentru tratamente sigure și adecvate.

Foto descriptiv replicaonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Operațiune de amploare a procurorilor și polițiștilor: 70 de percheziții în toată țara

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bacău | Târgu-Ocna

Ultimele articole