Traficanți prinși cu droguri „zombie” în valoare de 200.000 de euro

de | 18.09.2024 23:00 | Național, Eveniment

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT, au investigat activitatea infracțională a trei persoane (doi cetățeni moldoveni, unul de 37 și unul de 46 de ani, și un cetățean român, în vârstă de 31 de ani), acuzate de operațiuni ilegale cu produse cu efecte psihoactive.

Potrivit Poliției Române, unul dintre suspecții moldoveni ar fi creat o rețea internațională de trafic de substanțe psihoactive în Belgia, Olanda și Germania, implicând conaționali ca și curieri și dezvoltând o bază de clienți inclusiv în România.

În vederea depistării traficanților, s-a încheiat un parteneriat, sub egida EUROJUST, încheiat, între echipele de cercetare din România și Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, în dimineața zilei de 13 septembrie, bărbatul de 37 de ani din Republica Moldova, ar fi venit din Belgia în România, la volanul unui ansamblu rutier, în care ar fi transportat, în baza unei înțelegeri cu conaționalul său, bărbatul de 46 de ani, 10 pachete de substanță psihoactivă 2-PEA.

Precizăm că această substanță, cunoscută sub denumirea generică de „drogul zombie”, are efecte devastatoare asupra sănătății și creează o dependență rapidă.

În aceeași zi, polițiștii au prins în flagrant  doi bărbați, în municipiul București, care împreună cu un cetățean român de 31 de ani, transportau pachetele cu droguri în valoare de 200.000 de euro, urmând a fi vândute către clienți.

Pe 14 septembrie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea celor trei persoane, pentru 24 de ore. Ulterior,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile

Foto: Poliția Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu pe A1! Un tir a ars ca o torță

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belgia | București | DIICOT | Germania | Olanda | Republica Moldova