Tragedie pe munte: Un bărbat de 57 de ani a murit după ce a suferit un infarct

de | 20.08.2024 17:00 | Eveniment, Național

O zi obișnuită de drumeție s-a transformat într-o tragedie pentru un cuplu aflat pe traseul montan Piatra Arsă – Babele. Un turist, aflat alături de soția sa, a suferit un infarct și, în ciuda intervenției rapide a echipei Salvamont, a murit înainte de a putea fi salvat, relatează news.ro.

Incidentul a avut loc în jurul prânzului, când bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a început să acuze dureri severe în piept și să prezinte dificultăți de respirație. Soția sa a cerut imediat ajutor, iar echipa Salvamont aflată la Baza Baba Mare a răspuns prompt apelului.

Doi salvatori montani au ajuns la victimă cu un ATV, însă, din păcate, eforturile lor de a-l resuscita au fost în zadar. Bărbatul a fost declarat decedat la fața locului, cauza probabilă a decesului fiind un infarct.

Un turist aflat cu soția pe traseul Piatra Arsă – Babele, a suferit un infarct. O echipă aflată la Baza Salvamont Baba Mare, formată din doi salvatori montani, a intervenit de urgență cu ATV-ul, dar din păcate pentru victimă nu s-a mai putut face nimic.
Condoleanțe familiei”, au transmis reprezentanții Salvamont Prahova.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei, care va confirma cauza exactă a decesului. Incidentul aduce din nou în atenție pericolele ascunse ale drumețiilor montane și importanța unei stări de sănătate adecvate pentru astfel de activități.

Sursă foto: Facebook Salvamont Prahova

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Nicio zi fără vitezomani pe DN 73! Argeșeni lăsați fără permis

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Prahova | Salvamont | Salvamont Prahova

Ultimele articole