Noi trasee operaționale pentru transportul public în zona metropolitană a municipiului Pitești!

de | 03.07.2023 15:39 | Știri, Administrație, Județean, Pitești, Politic, Ștefănești

Începând din această lună, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești, prin operatorul regional Publitrans 2000 S.A., asigură serviciile de transport public local şi pe raza orașului Ștefănești.

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte al PSD Argeș, și primarul orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, vicepreședinte al PSD Argeș, au mers astăzi cu autobuzele Publitrans alături de cetățeni pe noile rute, arată cei de la PSD Argeș în informarea publicată. Aceștia au fost însoțiți de către vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Marius Nicolaescu și de către primari din localități în care se desfășoară de mai multă vreme transport public în zona metropolitană a municipiului Pitești, respectiv Gheorghe Stancu (Bascov), Dan Stroe (Bradu), Nicolae-Liviu Dascălu (Mărăcineni).

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

”Suntem atenți la realitățile din traficul de călători”

„Sunt foarte încântat că am reușit să venim în sprijinul cetățenilor din Ștefănești, iar acest lucru a fost posibil datorită unei colaborări foarte bune cu administrația din orașul Ștefănești și personal cu domnul primar Velcea cu care am o relație excelentă.

Suntem atenți la realitățile din traficul de călători de pe noile trasee metropolitane și la dorințele cetățenilor, așa încât ne asigurăm că, dacă sunt probleme, găsim soluții concrete!

După ce pe 1 iulie au devenit operaționale liniile 4, 6, 9 și 9 B spre Ștefănești, astăzi după-amiază am fost în traseu pe linia 9 (stație Ștefănești Blocuri), alături de primarii localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport și de directorii Publitrans și ADI Transport!

Curând va intra în programul de funcționare și linia 6B (Ștefănești Blocuri – Izvorani).” , a precizat Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

”În câteva luni toate traseele vor fi operaționale la capacitate maximă”

„Este o mare bucurie atât pentru mine, cât și pentru cetățeni. Este o realizare deosebită, având în vedere că astfel se asigură o legătură directă între Ștefănești și Pitești, așa cum a mai existat și în urmă cu peste 30 de ani. În câteva luni toate traseele vor fi operaționale la capacitate maximă. Această realizare este rezultatul unei colaborări interinstituționale excepționale, a voinței și viziunii comune și mulțumesc tuturor celor implicați pentru sprijin și înțelegere, în special domnului Cristian Gentea”, a spus Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești, potrivit informării PSD Argeș.

Traseele care vor deservi orașul Ștefănești sunt:

  • Linia 4: PITEȘTI (Calea București -> Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu”) – ȘTEFĂNEȘTI (Gară Golești)
  • Linia 6: PITEȘTI (Teatrul ,,Al. Davila”) – ȘTEFĂNEȘTI (Ștefănești Sat)
  • Linia 9: PITEȘTI (Calea București -> Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu” ) – ȘTEFĂNEȘTI (Ștefănești Blocuri)
  • Linia 9b: ȘTEFĂNEȘTI (Ștefănești Intersecție Valea Mare ) – ȘTEFĂNEȘTI (Ștefănești Enculești Ploscaru)
  • Linia 6b: ȘTEFĂNEȘTI (Ștefănești blocuri ) – ȘTEFĂNEȘTI (Ștefănești Izvorani) – va deveni operațională ulterior.

Pentru liniile 6B si 9B, Publitrans 2000 SA a contractat din fonduri proprii livrarea a 4 autobuze de 5,6 metri. Celelalte trei trasee – 6, 9 și 4 – vor fi deservite de autobuze de 12 metri, cu norme de poluare euro 6, cu aer condiționat, podea coborâtă și acces pentru persoane cu dizabilități, pe care operatorul le deține în acest moment.

Programul de circulație al mijloacelor de transport public, în zona metropolitană, va fi afișat atât pe site-ul operatorului Publitrans 2000 S.A https://www.publitrans2000.ro, cât și în stațiile de autobuz.

Tarife:

  • prețul unei călătorii integrate pe bază de bilet este de 2,5 lei;
  • prețul unui abonament nenominal integrat (toate traseele), pentru o zi, este de 10 lei;
  • prețul unui abonament integrat (toate traseele), pentru o lună, este de 80 de lei.

Biletele de călătorie pot fi procurate de la:

  • casele de bilete;
  • automatele de bilete;
  • agenţi economici de pe raza orașului Ștefănești;
  • din autobuzele dotate cu POS-urile marcate cu inscripția Mastercard sau Visa, cu carduri tip contactless, Mastercard sau Visa, cu excepția zonelor fără semnal. Cetățenii sunt rugați ca, în zonele fără semnal, unde plata prin POS în autobuze nu este posibilă, să aibă fizic un bilet de călătorie.

Abonamentele la preţul integral pot fi procurate de la casele de bilete.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bacalaureat 2023! Statistica rezultatelor în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD Argeș