Trei ani de închisoare cu executare pentru poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și daune morale de 700.000 de euro!

de | 13.08.2024 17:56 | Eveniment, Național

  • Dosarul Raisa a ajuns la final!

Constantin Popescu, poliţistul care a accidentat-o mortal pe trecerea de pietoni pe Raisa, o fetiţă în vârstă de 13 ani, a fost condamnat astăzi, 13 august, la 3 ani de închisoare cu executare și obligat să plătească familiei victimei daune morale în valoare de 700.000 de euro.

Decizia Curții de Apel București este definitiva!

În urma deciziei luate de magistrați, în această seară, marți, 13 august 2024, va fi prima zi de detenție pentru polițist, anunță  avocatul Adrian Cuculis.

În ianuarie 2024, polițiștul a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1, la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, însă decizia fost atacată cu apel. Verdictul de atunci nu era însă definitiv.

Abia astăzi, 13 august, a venit o hotărâre finală a judecătorilor, iar decizia din primă instanță a fost schimbată aproape în totalitate.

Accidentul s-a petrecut pe 13 ianuarie 2022, în București, pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul Laminorului. Raisa, o fată de 13 ani, a fost lovită mortal de o mașină a Poliției, care era condusă de un polițist în timpul serviciului. Un alt copil, o fată de 11 ani, a fost rănit în același accident, dar a supraviețuit.

Polițistul implicat în accident nu avea semnalele acustice și luminoase ale mașinii de poliție pornite în momentul accidentului, ceea ce a stârnit indignare și a ridicat întrebări legate de responsabilitatea acestuia. Martorii au declarat că cele două fete traversau regulamentar pe trecerea de pietoni când au fost lovite.

Polițistul a fost testat cu etilotestul la fața locului, iar rezultatul a fost negativ, indicând că nu consumase alcool. Totuși, impactul a fost suficient de puternic încât Raisa să fie aruncată pe carosabil, suferind răni fatale.

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză mare şi nu a acordat prioritate pietonilor.

Cazul a generat o reacție puternică din partea opiniei publice și a dus la discuții privind responsabilitatea poliției și măsurile de siguranță rutieră. Polițistul a fost cercetat pentru ucidere din culpă, iar cazul a intrat în atenția publicului datorită gravității situației și a circumstanțelor în care s-a produs accidentul. Ulterior, au avut loc mai multe audieri și investigații pentru a se stabili circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a se face dreptate în acest caz tragic.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Raisa

Ultimele articole