Trei şcoli şi licee din Argeş – decorate de preşedintele Iohannis

de | 07.10.2024 14:06 | Din ediția tipărită, Cultură, Eveniment, Județean

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, pe care am sărbătorit-o sâmbătă, 5 octombrie, președintele Klaus Iohannis va decora săptămâna aceasta 101 unităţi de învăţământ, „în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional”. Printre cele 101 unităţi de învăţământ decorate de președintele României se numără și trei școli și licee din Argeș.

1 zinca golescu - Trei şcoli şi licee din Argeş - decorate de preşedintele Iohannis

► Cea mai importantă dintre cele trei distincţii acordate în Argeş merge la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti, care este recompensată cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer. În ultimii ani, prestigiosul colegiu piteştean s-a făcut remarcat atât la nivel naţional, cât şi internaţional datorită echipei sale de robotică, TehnoZ, participantă la Campionatul Mondial din Statele Unite.

►  Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” este singura școală din Pitești recompensată de Președinţia României cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în Grad de Cavaler. Deși este cea mai „tânără” școală gimnazială din municipiu, fosta Şcoală 20 a reușit să se facă remarcată prin performanţele elevilor săi: trei din cele patru eleve din Argeș notate cu 10 la cel mai recent examen de evaluare naţională sunt absolvente ale acestei școli.

2 scoala tudor vladimirescu - Trei şcoli şi licee din Argeş - decorate de preşedintele Iohannis

►O surpriză plăcută o reprezintă prezenţa pe lista unităţilor de învăţământ decorate cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în Grad de Cavaler a Şcolii Gimnaziale „Nae A. Ghica” din comuna Rucăr. Aceasta a reușit să depășească prejudecăţile și eticheta de „școală de la ţară” și să aibă în ultimii ani elevi calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor și ale concursurilor școlare, așa cum este Alexandru Ciobotea, medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Matematică.

3 scoala nae a ghica rucar - Trei şcoli şi licee din Argeş - decorate de preşedintele Iohannis

Onorăm rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noștri pe calea cunoașterii și a asumării valorilor pe care se construiește o societate liberă, prosperă și puternică. A te dedica formării unor întregi generaţii este una dintre cele mai frumoase vocaţii” – a spus președintele Klaus Iohannis la finalul săptămânii trecute, în mesajul transmis elevilor și profesorilor cu prilejul Zilei Educaţiei.

Ordinul Meritul pentru Învăţământ cuprinde patru grade, în ordine descrescătoare – Mare Ofițer, Ofițer, Comandor și Cavaler. Propunerile sunt formal făcute de ministrul Educației, potrivit legii Cancelariei Ordinelor.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline,ro

Argeşul „a rupt” la Olimpiada Naţională de Matematică! 18 medalii pentru elevii argeşeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AUR | educație | elevi | Klaus Iohannis | Ministrul Educației | Pitești | Rucăr | TehnoZ | Tudor Vladimirescu

Ultimele articole