„Trofeul energeticianului” – câștigat pentru a doua oară de Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș

de | 14.07.2023 16:45 | Din ediția tipărită

„Trofeul Energeticianului”, cel mai mare concurs profesional din energie din România, organizat de Hidroelectrica, a fost găzduit în acest an de Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, coordonată de Gheorghe Mitrofan. Competiția, aflată la cea de-a 25-a ediție, a adunat aproximativ 200 de specialiști, 44 dintre aceștia ajungând în finală.

Gheorghe Mitrofan - „Trofeul energeticianului” - câștigat pentru a doua oară de Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș

„Energeticianul anului”a fost desemnat, pentru a doua oară consecutiv inginerul Florin Marius Marica, de la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, Sucursala a câștigat, ca și anul trecut, premiul de „Echipa Anului”

Prima probă a concursului, cea scrisă, s-a desfășurat la data de 11 iulie, la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din municipiul Curtea de Argeș, iar proba întrebărilor a avut loc la data de 13 iulie, pe Transfăgărășan, la Hotel Posada-Vidraru. Concursul a avut mai multe secțiuni, iar câștigătorii fiecăreia dintre ele s-au confruntat în runda finală, din cadrul căreia a fost desemnat câștigătorul „Trofeul Energeticianului”.

Ministru Burduja vizita Hidorcentrala - „Trofeul energeticianului” - câștigat pentru a doua oară de Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș

La eveniment au participat doi miniștri, respectiv Sebastian Burduja – ministrul Energi și Alina Gorghiu – ministrul Justiției, și iar seara festivă a fost deschisă de directorul Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, care a gestionat impecabil, în cele mai bune condiții, organizarea întregii competiții.

Alina Goghiu si Sebastian Burduja - „Trofeul energeticianului” - câștigat pentru a doua oară de Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș

Am avut șansa de a vizita Centrala Hidroelectrică Vidraru și am înțeles importanța acesteia pentru securitatea energetică a țării noastre. Am fost impresionat de fiabilitatea demonstrată și de grija oamenilor de aici pentru prezentul și viitorul energetic al României. Am încredere că până la finalul anului poate fi semnat contractul pentru retehnologizarea mult-așteptată a acestui obiectiv strategic.

Această competiție, care aduce cei profesioniști de top, este o ocazie unică de a recunoaște și aprecia contribuția acestora la dezvoltarea sectorului energetic al țării noastre. Am avut oportunitatea de a interacționa cu echipele participante și le-am lansat provocarea de a ținti cât mai sus.

Hidroelectrica, astăzi evaluată la aproape 10 miliarde de euro, este rezultatul muncii unei echipe remarcabile. Voi continua să susțin eforturile noastre de a investi în infrastructura energetică, de a promova inovarea și de a dezvolta resursele regenerabile ale țării noastre.”, a transmis ministrul Energiei după acest eveniment important.

Vidraru hidro - „Trofeul energeticianului” - câștigat pentru a doua oară de Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș

Hidroelectrica este principalul producător de energie din România, cu opt sucursale, cea mai mare fiind cea de la Curtea de Argeș. Centrala Hidroelectrică Vidraru este construită în anii ’60 reprezintă una dintre cele mai importante surse de energie regenerabilă ale țării noastre (220 MW).

(Berta Dima)

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Spitalul Mioveni este unitatea care a reușit să aducă cei mai mulți medici, mai mult decât un spital universitar

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole