Turistă din Germania, accidentată grav după ce a căzut în cap, de pe o stâncă, în Munții Bucegi

de | 20.08.2024 21:04 | Eveniment, Național

O turistă din Germania, în vârstă de 42 de ani, a suferit un accident serios pe Platoul Bucegi, în timp ce se afla într-o drumeție pe traseul din apropierea Cabanei Babele. Femeia a căzut de pe o stâncă, în cap, suferind un traumatism cranio-cerebral sever și pierzându-și conștiența.

Salvamontiștii de la Baza Salvamont Baba Mare au intervenit rapid la fața locului.

Femeia era inconştientă atunci când salvamontiştii au ajuns la ea, iar în aceste condiţii a fost solicitată intervenţia unui elicopter pentru a o prelua.

Echipajul medical a stabilizat victima și a transportat-o de urgență la Spitalul Județean de Urgență Brașov pentru tratament specializat.

O turista germană, în vârstă de 42 ani, aflată în drumeție pe Platoul Bucegi, s-a urcat pe o stâncă din apropierea Cabanei Babele. Din neatenție, a alunecat și a căzut în cap, suferind un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștientă. Salvatorii montani aflați de serviciu la Baza Salvamont Baba Mare, au intervenit rapid în ajutorul ei și dat fiind gravitatea cazului, am solicitat intervenția elicopterul 336 de la POA Brașov. Echipajul medical de pe elicopter a stabilizat victima și a transportat-o la Spitalul Județean de Urgență Brașov.”, au scris reprezentanții Salvamont Prahova pe Facebook

Intervenția promptă a echipei de salvare a fost esențială în asigurarea îngrijirii necesare.

Sursă foto: Facebook Salvamont Prahova

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucegi | Germania | Munții Bucegi | Prahova | Salvamont | Salvamont Prahova

Ultimele articole