Un nou caz de inconștiență a fost surprins pe Transfăgărășan. Nu-ți risca viața pentru o poză cu ursul!

de | 17.08.2024 08:52 | Eveniment, Județean, Național

Un grup de turiști străini a fost atacat recent pe Transfăgărășan de o ursoaică cu pui, după ce aceștia au oprit pe marginea drumului și au încercat să-i ofere mâncare și să facă poze. Incidentul s-a petrecut la coborârea spre Cârțișoara, relatează digi24.ro

Din fericire, turiștii au reușit să scape fără a fi răniți, fugind spre mașinile lor.

Animalele au devenit o atracție turistică periculoasă

Urșii de pe Transfăgărășan au devenit o atracție turistică neașteptată, ceea ce determină tot mai mulți șoferi să oprească pentru a face poze și a interacționa cu animalele sălbatice. Aceste opriri spontane nu doar că pun în pericol siguranța oamenilor, dar și blochează frecvent traficul pe una dintre cele mai populare șosele montane din România. Curiozitatea turiștilor și hrănirea urșilor contribuie la creșterea frecvenței incidentelor, deoarece animalele își pierd frica naturală de oameni și devin mai agresive în căutarea hranei.

Se cunoaște faptul că pe Transfăgărășan este plin de urși iar autoritățile au tras numeroase semnale de alarmă rugându-i pe turiști să nu-i mai hrănească, să nu-i mai fotografieze, să nu se apropie de ei deoarece este extrem de periculos.

Reamintim că, luna trecută, o tânără de 19 ani și-a pierdut viața pe munte, mai exact pe traseul Jepii Mici, după ce a fost atacată de urs.

Mai multe informații despre acest incident tragic găsiți AICI.

Sursă foto: digi 24.ro/Captură video Whatsapp / George

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. A intrat cu mașina în stâlp și a plecat de la locul accidentului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Digi | Transfăgărășan