Unde pescuim în Argeș: cele mai bune bălți și lacuri pentru o partidă reușită

de | 25.07.2025 16:30 | Județean, Importante, Lifestyle

Județul Argeș oferă pasionaților de pescuit o varietate de locații amenajate și naturale, unde liniștea naturii se îmbină perfect cu adrenalina capturii perfecte. De la bălți private moderne, dotate cu foișoare, pensiuni și facilități pentru grătar, până la lacuri cu tradiție și fond piscicol bogat, pescarii au de unde alege, potrivit informării celor de la Consiliul Județean Argeș. În plus, cadrul legislativ actual reglementează clar practicarea pescuitului recreativ, asigurând desfășurarea acestuia în condiții legale și sustenabile.

Astfel, potrivit celor de la CJ Argeș, pescuitul practicat ca formă organizată de procurare a hranei sau a produselor de schimb comercial este atestat în documente și cronici începând din secolul al XII-lea. Situarea geografică a României la gurile de vărsare ale celui mai mare fluviu din Europa, precum și multitudinea de ape interioare, de munte, colinare și de șes au făcut ca, după agricultura practicată în toate formele, pescuitul să fie o ramură economică importantă, care a implicat în această activitate o însemnată parte a populației autohtone.

Vreme de secole, dreptul de pescuit s-a regăsit în obiceiul pământului sau, în anumite ocazii particulare, în norme scrise. Pescuitul a fost pentru prima dată reglementat abia la începutul secolului al XIX-lea în Condica lui Calimah, tipărită în 1817. Iată că în prezent, pescuitul în România este reglementat prin Legea nr. 176/2024, Ordonanța de Urgență nr. 23/2008 și alte acte normative specifice. Acestea definesc dreptul de pescuit, autorizarea, regulile pentru pescuitul recreativ și comercial, dar și răspunderile și sancțiunile pentru încălcarea legii.

Sursă foto: FB CJ Arges

UNDE PESCUIM?

“Unde pescuim?” este poate cea mai întâlnită întrebare adresată între pescari, iar cei de la CJ Argeș au venit cu câteva sugestii de locuri unde se poate pescuii. În Argeș, există mai multe opțiuni pentru pescuit, atât pe bălți private, cât și pe lacuri și râuri. Iată câteva exemple de locuri special amenajate, unde se poate pescui contra cost:

Balta Fitofagu

Balta Fitofagu este situată în județul Argeș, sat Bârlogu, comuna Negrași. Balta a fost reamenajată și modernizată începând cu toamna anului 2010 special pentru pescuit sportiv. Complexul dispune de minibar cu terasă și foișoare, loc amenajat pentru grătar și cabănuțe cu cazare pentru pescari. Administratorii se preocupă permanent de popularea lacului cu diferite specii de pești.

Informații și rezervări: https://www.baltafitofagu.ro/

Adresa: Balta Fitofagu, sat Barlogu, judetul Arges

Balta Căteasca

Atunci când ai nevoie de o pauză de la agitația cotidiană, Balta Căteasca este locul perfect să-ți reîncarci bateriile și să petreci timp de calitate împreună cu cei dragi. Partidele de pescuit și frumusețea peisajului oferă o experiență vastă și îmbucurătoare pentru cei care aleg Balta Căteasca.

Tarife și rezervări: https://baltacateasca.ro/

Adresa: Balta Cateasca, Topoloveni 115500

Balta Călinești

La Balta Călinești se ajunge pe traseul Pitești – Călinești – Topoloveni. În Topoloveni, se face dreapta la intersecție și se continuă drumul până la baltă. Specii de pești capturate în mod curent: crap, caras, cteno, biban, șalău. Pentru a vă bucura pe deplin de splendoarea naturii pe marginea lacului Călinești, complexul dispune și de o pensiune cu locuri de cazare.

Facebook: https://www.facebook.com/share/1Cfq186vyK/?mibextid=wwXIfr

Balta Stolnici

Lacul Stolnici este o baltă de pescuit situată în județul Argeș, comuna Stolnici, la aproximativ 50 km de Pitești, pe drumul spre Craiova. Lacul are o suprafață de 70 hectare. Specii de pești: crap (predominant), caras, biban, șalău (se prinde bine iarna), crap oglindă, fitofag, cteno. Este considerată o baltă cu un bogat fond piscicol și cu potențial pentru capturi mari, existând exemplare de crap ce depășesc chiar și 20 kg. Fundul lacului este tare, nisipos și fără mâl, cu o adâncime medie de 3-4 metri.

Sursa: https://www.pescuitmania.ro/

Balta Flamina

Balta Flamina se află în județul Argeș, comuna Mălureni, sat Bunești. Balta Flamina nu are o suprafață mare de luciu de apă (aprox. 3 ha.), formată din 3 lacuri unite, dar compensează la capitolele densitate și diversitate de pește (16 specii de pești). Se pot reține 5 kg de pește (între 0.5 si 3 kg / buc – crap, caras mare, cu precizarea că somn și cteno se pot reține și mai mari). Crapii sub și peste aceste greutăți vor fi eliberați.

Sursa: Facebook – Balta Flamina: https://www.facebook.com/share/16a429XPoh/?mibextid=wwXIfr

În ceea ce privește accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, pe site-ul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) regăsiți reglementările legislative în vigoare privind condițiile în care se poate desfășura această activitate: https://www.anpa.ro/

În ceea ce privește activitatea de pescuit sportiv, vă recomandăm să consultați informațiile furnizate de Federația Română de Pescuit Sportiv – o structură sportivă de interes național ce desfășoară, organizează și promovează activitatea de pescuit sportiv din România: https://frpsc.ro

Site-uri și informații utile:

 Portaluri/site-uri unde puteți găsi informații din domeniul Pescuit:

Foto descriptiv. Sursă foot: FB CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dialog cu un consilier în creștere și dezvoltare holistică: Cum și de ce ne îmbolnăvim? 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole