Universitatea „Babeş-Bolyai” se luptă cu o firmă fondată de fostul premier Florin Cîţu pentru un contract de 1,4 milioane lei la CJ Argeş

de | 31.05.2024 20:15 | Din ediția tipărită, Economic, Eveniment, Importante, Județean

🔻 Universitatea din Cluj-Napoca a contestat la CNSC eliminarea acesteia din licitaţia pentru elaborarea Planului de Amenajare a Teritoriului, iar contestaţia sa a fost admisă, procedura urmând să fie reluată.

Consiliul Judeţean Argeş intenţionează să întocmească Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ) Argeş, iar în acest sens a lansat în noiembrie anul trecut o licitaţie pentru achiziţia serviciilor de elaborare a acestui document. Miza este una destul de mare pentru prestatorii de servicii din domeniu, valoarea estimată a contractului fiind de 1,4 milioane lei.

Conform documentaţiei de atribuire a contractului, Planul de Amenajare a Teritoriului reprezintă expresia spaţială a programului de dezvoltare socio-economică a judeţului, cuprinzând prevederi cu caracter director ce stabilesc strategiile şi direcţiile principale de evoluţie a teritoriului la diverse niveluri de complexitate.

La licitaţia organizată de CJ Argeş au fost depuse două oferte: una din partea prestigioasei Universităţi „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, alta din partea unei asocieri formate din firmele Civitta Strategy & Consulting – care este lider – şi Logic Plan SRL. În cadrul evaluării dosarelor, oferta depusă de instituţia de învăţământ superior a fost eliminată din licitaţie, ca fiind inacceptabilă, însă conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” a considerat injustă această decizie şi a contestat-o la CNSC.

CNSC a admis contestaţia universităţii clujene

Săptămâna trecută, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a făcut publică decizia din 17.05.2024, în ceea ce priveşte contestaţia universităţii clujene, iar conform acesteia CJ Argeş va trebui să reevalueze oferta instituţiei de învăţământ superior:

În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, admite contestația formulată de Universitatea Babeș-Bolyai, în contradictoriu cu județul Argeș, anulează, în parte, raportul procedurii nr. 9760/05.04.2024, precum și actele subsecvente cu privire la evaluarea documentelor-suport DUAE depuse de Universitatea Babeș-Bolyai și dispune reevaluarea acestor documente în conformitate cu considerentele prezentei decizii, în termen de 15 zile de la primirea acesteia.” – se arată în decizia CNSC.

Dar cine sunt adversarii din licitaţie care ar avea câştig de cauză din eliminarea Universităţii din Cluj? Ei, bine, firma Civitta Strategy & Consulting SRL a fost fondată de fostul premier liberal Florin Cîțu, împreună cu actualul europarlamentar Dragoș-Nicolae Pâslaru (membru REPER şi fost membru USR-PLUS), coraportor al Parlamentului European pe implementarea PNRR.

Dacă fostul premier Cîţu a ieşit din afacere relativ repede, europarlamentarul Dragoş Pâslaru a controlat ani buni firma, până în 2017, când a fost vândută unui grup de investiţii din Estonia. Dragoş Pâslaru a părăsit însă definitiv compania abia în 2019, când a devenit europarlamentar, iar în ultimii cinci ani Civitta Strategy & Consulting a derulat cu statul român afaceri de peste 50 milioane de lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tir Lazăr Company – prins în atacul armat din Franţa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cluj | Cluj-Napoca | Dragoş Pâslaru | Florin Cîțu

Ultimele articole