Urmează trei zile de foc pentru argeșeni! ANM anunță caniculă și disconfort termic accentuat

de | 12.08.2024 10:30 | Importante, Județean, Lifestyle

Meteorologii anunță zile de foc pentru toată România. Sunt anunțate coduri galbene și portocalii de temperaturi mari și disconfort termic ridicat, Argeșul este și el vizat.

Caniculă

Foto Profimedia

Așadar, astăzi, 12 august în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, mai ridicate, izolat până spre 38 de grade.

Noaptea va fi tropicală, cu valori termice în jurul a 20 de grade.

canicula

Mâine, 13 august în Crișana este anunțat un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei, Carpații Meridionali și Occidentali. Indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități iar temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade.

Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

canicula

Tot pentru ziua de marți ANM anunță temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat în Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei. Canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

canicula curtea de arges

În ziua de miercuri, 14 august, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, și local în vestul și centrul Munteniei  se va afla sub avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

Canicula va persista și în zilele următoare în vest, local în sud și pe arii restrânse în centru, unde și disconfortul termic va fi ridicat, mai anunță ANM.

canicula

Cod portocaliu este anunțat iercuri în Banat, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei acolo unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect. Iată calendarul simulărilor la Evaluare Națională și la BAC

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Banat