Uzina Mecanică din Mioveni va avea un director nou de la 1 august

de | 26.06.2024 17:35 | Lifestyle, Mioveni

  • Se anunță schimbări în managementul Uzinei de la Mioveni!

- Uzina Mecanică din Mioveni va avea un director nou de la 1 august

De la 1 august 2024, Alexandru Oprescu va fi director la Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia din Mioveni. Acesta îl va înlocui pe Philippe Nottez, care a condus cu succes echipele și activitățile uzinei, din 1 septembrie 2013.

Din informațiile transmise de Grup Renault România aflăm că Philippe Nottez devine începând din 1 septembrie director al uzinei Renault STA Ruitz.

În comunicatul transmis de companie se precizează că Alexandru Oprescu îi va raporta direct lui Yves Caractzanis, directoulr general Grup Renault România și Președinte Director General Automobile Dacia și, din punct de vedere funcțional, lui Cornel Olendraru, Vicepreședinte Fabricație și Logistică pentru regiunea Eurasia (din care face parte şi România).

Cine este Alexandru Oprescu?  Acesta s-a născut la Pitești în anul 1966 și a absolvit Institutul Politehnic din București în 1992. Parcursul său profesional include poziţii de top management şi expertiză în mai multe domenii.

Alexandru Oprescu, înainte de a se alătura Grupului Renault a activat în industria auto încă din 2005. La început a activat pe platforma de la Mioveni, la Johnson Controls (JCI), unde a fost, succesiv, managerul următoarelor departamente: CKD, Îmbunătățire continuă, Logistică și operațiuni uzină, contribuind la povestea de succes a modelului Dacia Logan în România și în străinătate.

De precizat că în 2010 a fost numit director de uzină JCI Mioveni.

„Entuziasmul, stilul de leadership și rezultatele sale l-au recomandat către următoarea poziție de executiv de top la uzina nou creată de Johnson Controls, la Craiova. În 2011, în această calitate, a primit și responsabilități internaționale, fiind în același timp directorul uzinei de la Craiova, dar și al uzinei JCI din Sunderland, Marea Britanie, iar apoi al uzinei JCI din Liverpool, Marea Britanie. În 2015 a devenit director general TRW, la Roman”, se mai precizează în comunicatul transmis de Grup Renault România

Trebuie subliniat faptul că Alexandru Oprescu are o experiență importantă și în domeniul serviciilor telecom pentru industrie și business, dobândită la Worth -Triumph Adler, care a fost urmată de o perioadă de 8 ani ca director general într-o fabrică din industria alimentară.

Totodată trebuie amintit și că în calitate de director al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, Alexandru Oprescu este şi membru al Comitetului de Management Grup Renault România.

„Philippe Nottez îi succede lui Pierre Gilbert, preluând responsabilităţile de director al Uzinei Renault STA Ruiz și îi va raporta lui Patrice Haettel, Vicepreședinte Grup Industrial Nord-Est. Grupul Renault România îi mulţumeste lui Philippe Nottez pentru contribuţia sa importantă şi pentru succesul uzinei pe care a condus-o timp de aproape 4 ani, precum și pentru dezvoltarea unor echipe puternice și motivate”, mai transmit reprezentanții Grup Renault România.

 

Foto descriptiv

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Peste o mie de posturi scoase la concurs de Poliția Română

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Craiova | Dacia | Marea Britanie | Mioveni | Pitești | Renault | Roman

Ultimele articole