„Vacanță în siguranță”-M.A.I. continuă activitățile preventive

de | 28.07.2024 12:21 | Județean, Lifestyle

Vacanţa reprezintă prilej de bucurie pentru toți copiii, însă în această perioadă există și posibilitatea să  fie expuşi unor situaţii de risc.

Pentru a preveni situațiile nedorite, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne  continuă activitățile preventive  pe durata vacanței de vară, în cadrul campaniei desfășurată sub sloganul ,,VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”.

Astfel, săptămâna trecută, a avut loc, la Rucăr, o întâlnire reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și elevi, în care tinerii au primit sfaturi utile pentru a fi în siguranță.

Următoarea activitate va avea loc pe raza localității Mozăceni, fiind așteptați elevi de la școlile din Slobozia și Negrași.

De asemenea, în cursul săptămânii trecute, la un centru comercial din Pitești, peste 250 de copii, tineri și adulți au purtat discuții cu polițiștii.

5ae7cf46 6482 4906 9578 cdcd751efd57 - „Vacanță în siguranță”-M.A.I. continuă activitățile preventive a7a81dfe 30ec 472a acdc 6733dee944d1 - „Vacanță în siguranță”-M.A.I. continuă activitățile preventive

În contextul vacanțelor/taberelor/excursiilor în zona litoralului sau în zona montană, precum și al prezenței în zonele de petrecere a timpului liber/festivaluri/petreceri private, polițiștii au purtat discuții în special cu tineri, referitor la:

  •  riscurile asociate consumului de substanțe ce creează dependență, în special al aspectelor legate de consumul de droguri, al implicațiilor legale și al posibilităților de sprijinire a persoanelor care au deja dependență;
  • prevenirea criminalității din mediul on-line;
  • prevenirea faptelor contra patrimoniului.

Sursă foto: IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Moment controversat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mozăceni | Negrași | Pitești | Rucăr | Slobozia

Ultimele articole