Vaccin experimental pe bază de ARNm. Reduce riscul de deces la cancerul de piele

de | 17.04.2023 12:12 | Lifestyle, Știri

Un vaccin experimental pe bază de ARN mesager a redus cu 44% riscul de deces sau reapariție a celui mai letal cancer de piele, în comparație cu imunoterapia Keytruda făcută în mod singular, relatează Reuters, potrivit Digi24.

Acest vaccin a fost dezvoltat de companiile Moderna și Merck. Rezultatele arată că un vaccin personalizat, bazat pe tehnologia ARNm, de la Moderna, adăugat imunoterapiei Keytruda, dezvoltată de Merck, accelerează răspunsul imunitar și ar putea reduce riscul de deces, precum și prelungirea perioadei fără recidivă, a spus dr. Jeffrey Weber, potrivit sursei citate. De altfel, acest tratament combinat este considerat o terapie inovatoare și a fost inclus în schema ”PRIME” de către Agenția Europeană a Medicamentului. Cei de la Merck au transmis că cele două companii sunt în discuții cu autoritățile de reglementare din SUA, cu privire la conceperea unui studiu avansat, necesar în vederea aprobării acestui tratamentul combinat. De altfel, BioNTech și Gritstone Bio Inc lucrează la vaccinuri contra cancerului ce au la bază tehnologia ARNm.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Miercuri elevii se întorc la școală. Când este următoarea minivacanță

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole