Valah Construct a semnat un contract de 4 milioane euro pentru 16,8 km de canalizare

de | 31.05.2024 11:45 | Din ediția tipărită, Economic, Rural

Compania argeșeană controlată de Cătălin Nicolau și-a adjudecat recent un important contract. Cu o ofertă de 17,85 milioane lei fără TVA (peste 4 milioane euro inclusiv TVA), asocierea condusă de Valah Construct Grup a câștigat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor privind înființarea rețelei de canalizare pe o lungime de 16,8 km și construcția unei stații de epurare a apelor uzate în comuna Bughea de Jos.

Contractul a fost vizat şi de alte două asocieri: pe de o parte, un consorţiu format din firmele familiei Răuţoiu – Group Concif, Ratelen Construct şi Conteh Barengott, pe de altă parte, o firmă din Craiova, controlată de omul de afaceri Leonard-Iulian Răescu, despre care presa din Oltenia scria în 2016 că ar fi fost unul dintre cei care au denunţat-o pe Lia-Olguţa Vasilescu la DNA.

Pentru realizarea proiectului „Înființare canalizare și stație de epurare a apelor uzate în comuna Bughea de Jos, județul Argeș”, finanţat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, Valah Construct Grup împreună cu firma de proiectare Forum Proiect Invest şi cu subcontractantul Acvafor Proiect au la dispoziţie 24 de luni, primele două luni fiind rezervate pentru partea de proiectare a reţelei.

Potrivit documentaţiei proiectului, racordurile consumatorilor la rețeaua de canalizare menajeră vor fi executate până la limita de proprietate și vor include inclusiv căminul de racord amplasat în domeniu public, pe trotuar sau în spațiul verde. Stația de epurare va fi amplasată în extremitatea sudică a localității Bughea de Jos, la o distanță de cca. 60 m de râul Bughea, într-o zonă neinundabilă și la peste 300 m de zona construită, iar stațiile de pompare, care vor fi în număr de 14, vor fi amplasate în zona adiacentă a drumurilor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O singură ofertă pentru retehnologizarea de 188 milioane euro a Hidrocentralei Vidraru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: