Verificări ale polițiștilor locali! Piteșteni amendați!

de | 13.09.2024 13:45 | Eveniment, Pitești

Polițiștii locali piteșteni au primit sesizări din partea cetățenilor, privind ocuparea domeniului public din jurul blocurilor. În acest context polițiștii locali cu atribuții în protecția mediului, din cadrul Serviciului Control Construcții, Mediu și Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești, au efectuat multiple verificări, în vederea identificării și sancționării celor care nu respectă prevederile legale în vigoare.

poltia amenzi Pitești

Între 9 septembrie și 13septembrie  au fost identificate un număr de 13 locații (improvizații pe domeniul public). Acestea au fost  desființate, terenurile fiind aduse la starea inițială.

De precizat că acțiunea a fost realizată în colaborare cu Administrația Domeniului Public Pitești.

Conform H.C.L. nr. 283/2021, “deținătorii de imobile au obligația să nu construiască împrejmuiri improvizate pe străzi și în vecinătatea blocurilor de locuințe, să nu cultive legume și zarzavaturi în jurul blocurilor și să refacă spațiile verzi afectate, aparținând domeniului public”, sancțiunea contravențională fiind cuprinsă între 1000 – 2000 lei, informează Poliția Locală.

poltia amenzi Pitești

Din informații mai aflăm că polițiștii locali cu atribuții în protecția mediului, din cadrul serviciului, au monitorizat și platformele de gunoi de pe raza municipiului Pitești, în vederea respectării atât a modului de depozitare a deșeurilor menajere cât și a respectării privind precolectarea selectivă a deșeurilor din carton. În urma abaterilor au fost aplicate un număr de 9 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.101/2006.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

poltia amenzi Pitești

Foto: Politia Locala Pitesti

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Poliția Locală Pitești face angajări! Află care sunt condițiile de participare!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Domeniului Public | Pitești | Poliția Locală Pitești

Ultimele articole