Veste bună pentru acești argeșeni! Vor beneficia de încă o creștere a venitului

de | 09.09.2024 17:45 | Județean, Administrație

Reprezentanții Casei Județene de Pensii Argeș au venit astăzi în cadrul conferinței de presă cu noutăți referitoare la majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile. Astfel, potrivit situației centralizate, ca urmare a creșterii plafonului de impozitare, în județul nostru peste 93.000 de pensionari vor beneficia de încă o creștere a cuantumului pensiei.

Veștile bune continuă pentru pensionari. Astfel, începând cu data de 1 octombrie, care este și “Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, pragul de impozitare a pensiilor va creşte, de la 2.000 de lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei.

Urmare a cresterii plafonului de impozitare, în județul Arges circa 93.503 de pensionari vor beneficia de încă o creștere a cuantumului pensiei.

”Facem precizarea că persoanele cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe venitul din pensii. În județul Argeș 23.793 de pensionari fac obiectul acestei scutiri – 9.016 au grad de handicap grav și 11.332 au grad de handicap accentuat”, au punctat cei de la Casa Județeană de Pensii Argeș.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de. asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 1.000 de argeșeni au cerut recalcularea pensiei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole