Veste bună pentru părinții singuri! Nu vor mai fi obligați să lucreze în ture de noapte

de | 01.05.2024 18:43 | Lifestyle, Național

După femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, o nouă categorie de români nu va mai putea fi obligată să muncească noaptea, potrivit unui nou proiect adoptat marți de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

De asemenea, potrivit Codului Muncii, tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu pot presta muncă de noapte.

Potrivit avocatnet.ro, proiectul adoptat de deputați include și părinții ce-și cresc singuri copiii. Mai exact, proiectul stabilește că persoana singură din familia monoparentală nu va putea fi obligată să presteze muncă de noapte.

Potrivit inițiatorilor proiectului, motivele pentru care un părinte singur nu ar trebui să muncească noaptea sunt multiple, printre ele putând fi amintite:

– posibilitatea ca părintele să nu poată acorda copiilor suficientă atenție și îngrijire, în timpul zilei, din cauza oboselii generate de lucrul în ture de noapte;

– dificultatea de a îmbina programul de lucru cu obligațiile familiale, cum ar fi îngrijirea copiilor sau participarea la activități școlare și sociale;

– impactul asupra relației părinte-copil, care poate fi afectată de faptul că părintele nu este disponibil sau nu poate participa la activitățile copilului în mod regulat.

Ca să intre în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial.

Foto descriptiv pexels.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A început deszăpezirea pe Transfăgărășan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis | Monitorul oficial

Ultimele articole