Vești bune pentru români! Depozitele de gaze naturale sunt deja pline

de | 27.08.2024 12:07 | Național, Politic

Vești bune! Românii vor trece iarna fără griji – fără teama frigului sau a facturilor, precizează senatorul Dănuț Bica în urma anunțului făcut de ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Depozitele de gaze naturale sunt deja pline, cu un stoc de 2,878 miliarde mc și un grad de umplere de 90,79%, anunță senatorul în mediul online.
Ținta a fost atinsă cu peste 70 de zile înaintea termenului impus de legislația europeană. În cazul unei ierni dificile, există și opțiuni suplimentare pentru importuri din sud, asigurând o sursă constantă de energie, mai transmite acesta.
„O altă veste bună este și că, de la 1 octombrie, va începe activitatea și la terminalul GNL de la Alexandroupolis. Această unitate plutitoare de stocare și regazificare este esențială pentru Coridorul Vertical – o inițiativă românească – prin care se vor putea livra gaze din afara Federației Ruse pentru restul Europei. Astfel, reușim să ne asigurăm securitatea energetică – cel puțin în ceea ce privește gazele naturale – prin diversificarea atât a surselor, cât și a rutelor de aprovizionare cu gaze din import, la nevoie. Și, la fel de important: sunt gata, dacă va fi nevoie, să-i ajutăm și pe frații noștri de peste Prut”, a mai transmis Sebastian Burduja, ministrul Energiei, citat de senatorul Dănuț Bica.
Foto: Facebook Bica Danut
Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Apele Române | Dănuț Bica | Vedea