Vești bune pentru românii care beneficiază de tichete sociale

de | 07.11.2023 11:07 | Național, Economic

  •  Vești noi legate de voucherele sociale!

Românii care beneficiază de tichete sociale au primit o veste bună și anume faptul că președintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, 6 noiembrie, legea care aprobă ordonanța de urgență care prelungește perioada de acordare a tichetelor sociale până la sfârșitul acestui an, mai exact până la data de 31 decembrie 2023.

Klaus Iohannis sociale
Mai exact, legea promulgată ieri, aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 165/2022 şi prevede modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestuia, potrivit news.ro.

Reamintim faptul că proiectul a fost adoptat de Senat la data de 6 februarie, iar pe 18 octombrie a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

sociale carduri

De precizat că numărul beneficiarilor cardurilor sociale acordate de Guvern, prin programul „Sprijin pentru România” a ajuns anul acesta la aproximativ 2,5 milioane de români. Aceștia primesc în sprijin aceste vouchere sociale, care pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente sau cu care se pot achita mese calde.

Românii vulnerabili au beneficiat anul acesta de un ajutor în valoare de 250 lei în lunile: februarie, aprilie, iunie, august și octombrie. În luna decembrie urmează ca aceștia să primească ultima tranșă de ajutor din acest an, data preconizată fiind 15 decembrie.

carduri sociale
Mai jos vă prezentăm lista actualizată a magazinelor de unde românii vulnerabili pot face cumpărături:
  • Magazine afiliate Sodexo – AICI
  • Magazine afiliate UP Romania – AICI

  • Magazine afiliate Edenred – AICI

vouchere alimente sociale 2023

Atenție! Fiecare beneficiar trebuie să fie foarte atent la produsele cumpărate, deoarece tichetele sociale pot fi folosite numai pentru produse alimentare sau mese calde. Achiziționarea de alte produse poate anula cardul sau beneficiarii pot primi amenzi între 3.450 lei și 4.600 lei.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole