Vești importante pentru fermieri!

de | 29.08.2024 15:39 | Economic, Național

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat miercuri, în deschiderea ședinței Guvernului, un set de măsuri pentru fermierii români. Printre acestea una se referă la suspendarea creditelor fermierilor care au o dobândă mai mare de 2% plus ROBOR.

”O altă măsură venită în sprijinul fermierilor se referă la suspendarea de drept a creditelor care au o dobândă mai mare de 2% plus ROBOR, a ratelor restante, precum și a dobânzilor și comisioanelor scadente, pentru fermierii care au un proces verbal de calamitate încheiat pentru anii agricoli 2023-2024. Suspendarea se face până la 31 decembrie 2025.

Până la același termen se suspendă și operațiunile de executare silită pentru datorii către instituțiile bancare, IFN-uri, furnizori de utilități, furnizori sau distribuitori de inputuri.

Vom acorda despăgubirile în cuantum de 1000 lei pe hectar înainte de începerea lucrărilor de toamnă, așa cum am promis, în acest moment peste 80% din proceselor verbale de constatare a calamităților și ne încadrăm în termenul asumat de 15 septembrie.”, a punctat ministrul Florin Barbu, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a MADR.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MInisterul Agriculturii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Condiții simplificate. Transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap grav și accentuat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Florin Barbu | Ministerul Agriculturii | ROBOR