Vezi pe ce loc se clasează primarul Piteștiului. Iată topul salariilor edililor din România!

de | 07.10.2024 13:05 | Național, Economic

Iată cât câștigă edii! Digi24.ro a realizat un clasament al salariilor încasate de primarii municipiilor reședință de județ din România, evidențiind discrepanțele dintre veniturile ediliilor din orașele mai mici și cele din marile centre urbane. Analiza a inclus 47 de primari și a scos la iveală faptul că în topul salariilor se regăsesc edili din orașe cu populații sub 100.000 de locuitori, datorită sporurilor din proiectele finanțate din fonduri europene. Potrivit clasamentului realizat primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, se află pe prima poziție, cu cel mai mare salariu din rândul primarilor analizați (a încasat anul trecut 237.189 de lei), pe când cel mai mic salariu dintre primarii care conduc municipii reședință de județ a fost încasat de primarul din Tulcea – liberalul Ștefan Ilie – 164.268 de lei în anul 2023. Edilul Piteștiului, Cristian Gentea, se află undeva în prima parte a clasamentului, mai precis pe locul 13 din top 40.

topul oraselor nou gentea venituri salariu - Vezi pe ce loc se clasează primarul Piteștiului. Iată topul salariilor edililor din România!

top salarii primari 2 - Vezi pe ce loc se clasează primarul Piteștiului. Iată topul salariilor edililor din România!top salarii primari 3 - Vezi pe ce loc se clasează primarul Piteștiului. Iată topul salariilor edililor din România!

Cei de la Digi24.ro au analizat veniturile salariale trecute de 47 de primari în ultimele declarații de avere depuse în 2024 (dar care conțin veniturile încasate în anul 2023) și au realizat două topuri, unul care include primarii celor 40 de municipii reședință de județ și altul care include doar primarii din București. Analiza a luat în calcul strict veniturile obținute din salariu (salariile de bază ale primarilor de municipii reședință de județ și ale primarilor de sector se calculează în funcție de valoarea salariului de bază minim brut pe țară, care la 1 iulie 2024 a fost stabilit la 3.700 de lei), înmulțită cu coeficientul stabilit prin Lege, care este 9. La aceste valori se adaugă diverse sporuri. Astfel, potrivit sursei citate, salariile pe care primarii municipiilor din România le încasează variază între 12.000 de lei pe lună și 19.765 de lei pe lună.

Foto dsecriptiv. Sursă foto: Sursa foto: infofinanciar.ro și screenshot digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare și condiții de acordare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cristian Gentea | Nicușor Dan | Sulina | Tulcea