Vicepreședintele Forța Dreptei, Adrian Miuțescu: „Vrem să construim o alianță de dreapta care să aibă un singur candidat la președenție!

de | 22.07.2024 14:17 | Din ediția tipărită, Județean, Politic

La o lună de la alegerile locale și europarlamentare se fac deja strategiile pentru următoarele runde, alegerile prezidențiale și parlamentare.

Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședintele Forța Dreptei, a declarat într-o emisiune difuzată de Antena 3 Pitești, că singura soluție pentru a nu ajunge să alegem între două „rele” este coalizarea Dreptei astfel încât să aibă un singur candidat.

Adrian Miuțescu

Considerăm că soluția este o unire a Dreptei și suntem dispuși să discutăm cu toate partidele de pe acest palier.”, a explicat Adrian Miuțescu.

Deja se fac tratative în acest sens și chiar sunt dispuși să bată palma și cu liberalii, doar dacă renunță definitiv la partipriurile cu PSD.

Suntem dispuși în acest sens chiar și cu PNL, dacă aceștia renunță la niște interese personale, la funcțiile pe care le primesc în urma alianței cu PSD și se gândesc la o curățenie a politicii românești. Noi avem deschiderea să stabilim ceva în acest sens dacă PNL se rupe de PSD. Cu PMP avem deja discuții ca să facem o fuziune.”, a mai declarat vicepreședintele Forța Dreptei.

În cazul în care partidele de dreapta nu își unesc forțele pentru a veni cu un singur candidat, voturile se vor fărâmița, iar scenariul este unul sumbru și dezavantajos pentru români.

Ciucă candidează separat, mai vine și Cioloș separat, așa încât, după toa[1]te calculele, singurii care vor avea de câștigat sunt Ciolacu și Simion, pentru că există riscul ca cei doi să ajungă în turul 2. Va fi ca atunci când au rămas Iliescu și Vadim, când a trebuit să alegem între două rele. A fost singura dată când eu nu am ie- șit la vot, deoarece nu am putut să pun ștampila pe niciunul dintre cei doi. Dacă se va întâmpla așa, va fi o altă problemă pe care românii o vor deconta în anii următori.”, a declarat Adrian Miuțescu.

Forța Dreptei, fondat de Ludovic Orban, s-a dezlipit de PNL tocmai din cauza coalizării acestuia cu PSD. Prima rundă de alegeri prin care a trecut Forța Dreptei, aflată în cadrul Alianței Dreapta Unită, i-a adus o serie de reușite.

În perioada asta ne facem o analiză. FD evident că a ieșit pe plus, pentru că noi am plecat de la zero, iar acum la nivel național avem peste 200 de aleși locali, printre care 10 primari. Acum, în FD avem o zestre: deputați, consilieri județeni și locali și primari. Este un plus! Ali[1]anța Dreapta Unită putea să câștige mai mult, însă comasarea alegerilor a avantajat cele două partide.”, a mai explicat deputatul Adrian Miuțescu.

 

 

Citiți,  de  asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Miuțescu, mesaj cu ocazia Sfântului Ilie: „La mulți ani!”

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu | Forța Dreptei | Ludovic Orban | Pitești