Viceprimarul comunei Moșoaia, Adrian Frîntură: „Avem în plan crearea unui Centru de Permanență în localitate!”

de | 27.09.2024 21:00 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

Lucrările la noua școală din Moșoaia, reluate în acest an, sunt în desfășurare, iar când va fi gata, clădirea va prelua toți elevii din comună, oferind spațiu suficient și condiții optime pentru derularea orelor. Astfel, edificiul care va rămâne liber va primi o altă destinație, la fel de utilă pentru comunitate.

După cum a afirmat viceprimarul Adrian Frîntură, se dorește ca aici să se amenajeze un Centru de Permanență, pentru a oferi servicii medicale de proximitate. Astfel, cetățenii din Moșoaia nu vor mai fi nevoiți să bată drumul la Pitești și să stea cu orele pe la Spitalul Județean, mai ales când nu au chiar o situație de urgență medicală.

Ne dorim ca localnicii din Moșoaia să poată face un tratament rapid, o perfuzie, să beneficieze de o consultație chiar la ei acasă. Suntem a patra comună în județ și vrem să dezvoltăm și componenta medicală. Avem deschidere din partea medicilor și a asistenților, care cu siguranță vor veni către noi dacă le oferim un spațiu propice pentru desfășurarea activității. În prezent,  avem un singur medic de familie în comună, dar facem demersuri pentru a mai aduce încă unul, deoarece suntem o comunitate mare.”, a declarat vicele comunei Moșoaia, Adrian Frîntură.

S-a creat o a doua grupă la Grădinița cu Program Prelungit

Începutul de an școlar a adus o altă noutate, respectiv crearea unei a doua grupe de preșcolari la Grădinița cu Program Prelungit.

Anul trecut s-a dat drumul la prima grupă, iar părinții au fost foarte mulțumiți. Cererea fiind mare, am făcut toate demersurile și am obținut avizul pentru a crea o a doua grupă de program prelungit. Am amenajat spațiul, cabinetul medical s-a mutat pentru a face o sală de clasă mai mare, am dotat dormitorul, managerul unității s-a ocupat de mobilierul necesar pentru zona de dormit, zona de luat masa și sală. Nu vreau să ne oprim aici. Suntem în licitație cu reabilitarea grădiniței din Hințești, unde dorim să facem o grupă cu program prelungit, pentru a le oferi posibilitatea părinților să își lase copiii aproape de casă și să nu se mai chinuie cu drumuri la Pitești.”, a mai completat Adrian Frîntură.

Tot pentru cei mici, administrația locală a început procedurile pentru crearea unui nou loc de joacă. Primăria Moșoaia a primit o suprafață de teren de la Transgaz, aflat în zona blocurilor din Trivale, și se află în lucru cu cadastrarea, urmând și proiectarea pentru crearea unui loc de joacă și a unei parcări.

În ceea ce privește terenul și locul de joacă din Hințești, s-a amenajat parcare pentru cei care vin la fotbal sau tenis, ca să nu mai aibă  probleme cu lăsatul mașinii.

Au fost discuții că s-a degradat suprafața terenului de la locul de joacă, așa că am luat legătura cu cei de la Atlas care au executat lucrarea și în această toamnă se va înlocui tot tartanul de la locul de joacă și se vor face reparațiile necesare.”, a anunțat viceprimarul comunei Moșoaia, Adrian Frîntură.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

35.000 de euro – suma cu care s-a adjudecat brățara dacică de la Costești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Transgaz | Trivale

Ultimele articole