(VIDEO) Acțiune în caz de incendiu a Sala Sporturilor Mioveni! Peste 800 de persoane evacuate!

de | 26.04.2023 17:09 | Știri

Pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mioveni, au desfășurat, în cursul zilei de astăzi, un exercițiu demonstrativ de evacuare în caz de incendiu, la Sala Sporturilor Mioveni.

Este foarte important să cunoaștem modul de comportare în cazul apariției unor situații de urgență, de aceea educarea în acest sens, este esențială.

Potrivit scenariului, un incendiu a izbucnit într-un vestiar, încăpere care a fost invadată de fum, iar vizibilitatea era scăzută.

Totodată, posibilitatea de a folosi stingătorul de incendiu prezenta un risc crescut pentru siguranța utilizatorului, intrând în mediul toxic, motiv pentru care s-a dispus utilizarea apei din hidranții interiori.”, transmite ISU Argeș.

În același timp, pe lângă lichidarea incendiului de către SVSU și pompierii de la Detașamentul Mioveni, au fost evacuate și peste 800 de persoane.

 

Totodată, paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Mioveni, alături de un asistent coordonator SMURD din cadru Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, au susținut o scurtă prezentare despre felul în care se poate acorda primul ajutor de bază, explicând modul de aplicare al tehnicilor de resuscitare cardio-respiratorii, dar și a manevrei Hemlich. În semn de mulțumire pentru prezentare, publicul numeros format din cadre didactice și elevi ai Liceelor Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, „Iulia Zamfirescu” Mioveni și din cadrul Școlii Gimnaziale „George Topîrceanu” Mioveni, au recompensat salvatorii cu aplauze.

De la mic la mare, cei interesați au avut polibilitatea să devină pentru câteva clipe salvatori, putând să exerseze pe un manechin tehnicile explicate, astfel încât, în cazul apariției unei situații reale, să fie pregătiți.”, mai adaugă ISU Argeș.

 

Sursa Foto ISU Argeș Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM: Anexă gospodărească izbucnită în flăcări în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Sala Sporturilor Mioveni