(Video) Argeș – Concert rarisim la Filarmonica din Pitești

de | 15.10.2024 12:50 | Pitești, Lifestyle

Experiență artistică memorabilă la Filarmonica din Pitești.

concert la filarmonica Pitești
Trei artiști au ținut cu sufletul la gură public din toate categoriile de vârstă într-un spectacol cu melodii alese pe sprânceană și pe care melomanii nu prea au ocazia să le audă în sălile de spectacole.

Imagini video AICI.

Ansamblul Musica Viva a susținut un concert inedit cu melodii rar interpretate din muzica mai puțin cunoscută a anilor 1900- 1970, care au impresionat auditoriul pe scenele internaționale printr-o mai profundă înțelegere a valorilor și identității noastre culturale.
concert la filarmonica Pitești
Concertul de la Pitești se încadrează într-un periplu prin mai multe localități din România între care Craiova, Brăila, București, Tecuci, Râmnicu Vâlcea și altele, după cum a declarat și organizatoarea evenimentului, Andreea Butnaru.
Ideea pornește ca întotdeauna de la seriozitatea muzicienilor de a căuta, de a  cerceta și de a cânta și lucruri noi. Aceasta a fost ideea, după care a urmat proiectul, după care a urmat cercetarea repertoriului și am ajuns la a face acest tip de proiecte.

Nu este primul proiect de genul acesta al nostru, primul a fost undeva în anul 2007 sau 2008 și am tot continuat cu el până în ziua de astăzi.

Astăzi am fost aici, pe data de 15 octombrie suntem la Craiova la Filarmonica Oltenia, pe data de 17 octombrie suntem la Brăila la Lyra – George Cavadia și pe data de 18 octombrie avem două concerte unul după altul la Tecuci la Ateneul fundației Pelin.”

concert la filarmonica Pitești
Publicul a fost extrem de încântat de playlistul acestui spectacol.
Serenada îndepărtată pentru trio cu pian, de George Enescu, Suita în stil românesc pentru vioară şi pian, de Dumitru Bughici,
Sonata pentru violoncel şi pian, de Nicolae Buicliu sunt doar câteva dintre piesele care abia dacă există în arhivele de specialitate. Intrarea la acest spectacol a fost liberă, tocmai pentru ca moștenirea culturală să fie baza pe care tinerele generații să-și construiască o structură emoțională și identitară stabilă, bazată pe valori autentice românești și europene.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brăila | București | Craiova | Filarmonica Pitești | Pitești | Râmnicu Vâlcea | Tecuci | Vâlcea