(VIDEO) Argeș – Pregătiri pentru intervenția pe Dunăre

de | 23.09.2024 14:46 | Județean, Eveniment

Toate administrațiile bazinale de apă sunt în febră din cauza avertizărilor cu privire la creșterea debitului Dunării. Centrul Operativ pentru Situații de Urgență confirmă o mobilizare fără precedent pentru gestionarea debitelor în creștere ale fluviului Dunărea.

Din cauza avertizărilor, au fost inspectate toate sectoarele de dig de pe Dunăre aflate în administrarea ABA Argeș Vedea, pe o distanță de aproximativ 200 de kilometri. S-a făcut acolo, în fiecare punct sensibil, un stoc minim de 500 de saci cu nisip pe care îi vor transporta la cantoanele de pe Dunăre la Giurgiu și Teleorman.

Săptămâna trecută a fost acolo și ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, dar si reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Cele mai multe materiale sunt la sediul Sistemului Hidrotehnic Giurgiu, la barajul de la Mihăilești.

Spațiul hidrografic al Dunării gestionat de Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea se întinde pe 170 de km, între orașele Turnu Măgurele și Oltenița.

Prognoza hidrologică actuală pentru fluviul Dunărea estimează că în intervalul 28-29 septembrie 2024 se va înregistra un debit de aproximativ 9200 – 9500 mc/s la intrarea în țară, dublu față de cel normal.

Foto: captură video

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victimă în Bălilești! Impact violent între o autoutilitară și un autoturism

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Giurgiu | Mihăilești | Mircea Fechet | Teleorman | Vedea