(Video) IPJ Argeș: „Conduceți cu răbdare și atenție pe Transfăgărășan!”

de | 22.07.2023 20:45 | Știri, Eveniment, Județean, Lifestyle

  • Atenție șoferi! Trafic intens pe Transfăgărășan!

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri de la noi din țară și nu numai, Transfăgărășanul, este totodată și unul dintre cele mai solicitante pentru conducătorii auto.

Potrivit IPJ Argeș, în ultima perioada, în special în weekend, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 7C – Transfăgărășan.

În acest context polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii sibieni, acționează în zonă, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui climat de siguranță rutieră. Aceștia acționează cu două echipaje cu motociclete, dar și echipaje auto din cadrul Serviciului Rutier Argeș și Sibiu.

Conducătorii auto sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca spre acest drum, să se informeze cu privire la situația traficului din zona ce urmează să fie tranzitată.

Important! Mașina trebuie echipată corespunzător și trebuie realizată o revizie tehnică pentru siguranța că aceasta se afla într-o stare optimă pentru drum.

poliție Transfăgărășan

Foto: IPJ Argeș

Pe Transfăgărășan, circulația se realizează cu viteză redusă, mai ales pe sectoarele unde sunt curbe, sau în condiții de vizibilitate redusă sau carosabil ud.

Atunci când asfaltul este umed, este necesară respectarea distanței corespunzătoare, ca în cazul în care este necesară o frână bruscă, aceasta sa nu provoace un accident în lanț”, mai transmit polițiștii argeșeni

Șoferii trebuie să mai fie atenți și la zona unde doresc să staționeze. Dacă aceasta nu este prevăzută cu parcare amenajată, să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, astfel încât să nu afecteze fluența traficului.

poliție Transfăgărășan

Foto: IPJ Argeș

Parcările neregulamentare, opririle pe partea carosabilă, chiar preț de un selfie, duc la îngreunarea sau chiar blocarea totală a circulației, îndeosebi pe tronsonul Bâlea Lac – Bâlea Cascadă.

Așadar, dați dovadă de răbdare, înțelegere și fair-play, astfel încât excursia dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu se transforme într-o călătorie obositoare și deranjantă din cauza timpului petrecut inutil în trafic”, transmit reprezentanții IPJ Argeș. 

 

Foto: IPJ Argeș

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avion prăbușit în județul Brașov! Un bărbat de 66 de ani a murit!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Transfăgărășan

Ultimele articole