(VIDEO) Casa unei familii din Valea Iașului, mistuită de flăcări în apropierea sezonului rece

de | 18.10.2024 09:46 | Județean, Eveniment, Importante

În această dimineață, în jurul orei 04:50, pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină de urgență în localitatea Valea Iașului, unde un incendiu violent a mistuit o locuință de aproximativ 120 mp. Trei echipaje, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru a stinge flăcările care amenințau să se extindă la casele din vecinătate.

Incendiul a distrus întreaga locuință, lăsând familia fără adăpost chiar înainte de venirea iernii. Intervenția pompierilor a durat peste două ore, timp în care aceștia au reușit să limiteze pagubele și să elimine pericolul de reaprindere.

Două persoane, un bărbat de 70 de ani și o femeie de 64 de ani, au suferit atacuri de panică, iar bărbatul a fost rănit ușor la cap. Ambele persoane au fost tratate la fața locului, fără a fi necesar transportul la spital.

Cauza probabilă a incendiului a fost un coș de fum deteriorat, autoritățile avertizând încă o dată asupra importanței curățării și verificării periodice a acestuia.

Apropierea sezonului rece face ca riscul de astfel de incidente să crească. Anul trecut, peste 6.600 de incendii au afectat locuințe din România, 33% dintre acestea fiind cauzate de coșuri de fum defecte sau necurățate.

Foto/Video ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: