(Video) Intervenție Salvamont! Șapte turiști coborâți de pe Negoiu!

de | 22.07.2024 22:25 | Eveniment, Importante, Județean

Intervenție a salvamontiștilor argeșeni în munții Făgăraș acolo unde șapte persoane, cinci adulți și doi minori, au avut nevoie de ajutor la întoarcerea de pe vârful Negoiu.

 Plecaseră să cucerească vârful Negoiu, dar erau atât de nepregătiți încât nici măcar lanterne nu aveau la ei. În întunericul nopții s-au văzut nevoiți să sune după ajutor la Salvamont.

Au dat marea pe munte. Vorbim despre două familii din Constanța, șapte turiști, între care doi copii, care au plecat încă de ieri dimineață de la 4, cu noaptea în cap, de la cabana unde erau cazați, să urce pe al doilea vârf al țării, Negoiu, la 2535 de metri altitudine. Nu și-au luat nicio secundă în calcul faptul că sunt total nepregătiți sau că vor merge noaptea, pe drum, fără lanterne. Prinși într-o ceață lăptoasă, în plafonul de nori, în beznă, au sunat la Salvamont după ajutor.
Le-a luat timp salvatorilor să ajungă la ei și asta doar după coordonatele GPS. După o zi de mers pe jos, pe traseu abrupt, prin ploaie și soare, erau rupți de oboseală.
Din păcate, mersul pe munte fără lanternă a ajuns o modă…pe principiul ruletei rusești.
În cazul de față, toți colegii au fost in bază, dar dacă am fi avut o altă acțiune, oare cum ar fi decurs lucrurile?
Șapte persoane între care doi minori, la intoarcerea de pe… Negoiu! Epuizați, uzi, panicați…
PS De multe ori nu este destul de clar, precizăm ca lanternele sunt ale noastre, cele de rezervă.”, este mesajul transmis de reprezentanții Salvamont Argeș pe pagina de socializare.
Amintim faptul că în urmă cu doar câteva zile salvamontiștii argeșeni au intervenit în ajutorul a doi tineri care au rămas blocați pe un traseu din Piatra Craiului, după ce au plecat pe munte neechipați și nepregătiți.
Potrivit Salvamont Argeș, cei doi tineri au plecat către Creasta Pietrei Craiului cu întoarcere la Plaiul Foii. Deși traseul este considerat tehnic și destul de dificil, cei doi tineri erau în adidași, fără lanterne sau haine de ploaie. Neavând echipamentul necesar, nu au mai putut continua drumul după lăsarea întunericului, astfel că au sunat la 112 pentru a cere ajutor.
Aceștia au fost găsiți de către salvatorii montani epuizați și speriați, fiind coborâți de pe munte și lăsați în zona pensiunilor.
Video: Salvamont Argeș
Foto: captură video
Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Constanța | Piatra Craiului | Salvamont | Sibiu