(Video) Percheziții în Argeș! Persoane arestate pentru trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu psihoactive

de | 19.09.2024 15:57 | Județean, Eveniment, Importante

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat, la data de 17 septembrie, trei percheziții domiciliare, în județul Argeș.

Perchezițiile au fost efectuate în două cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, precum și de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, transmit polițiștii argeșeni.

WhatsApp Image 2024 09 19 at 15.50.26 - (Video) Percheziții în Argeș! Persoane arestate pentru trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu psihoactive

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada iulie – septembrie 2024, doi bărbați, de 28 și 32 de ani, ar fi procurat, deținut și comercializat diferite cantități de cristal 3-CMC ( drog de mare risc), canabis (drog de risc) și substanțe psihoactive sub formă de cristale (2 MMC și 2CMC) către consumatori din județul Argeș.

WhatsApp Image 2024 09 19 at 15.50.26 1 - (Video) Percheziții în Argeș! Persoane arestate pentru trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu psihoactive

La data de 17 septemrie, pentru administrarea probatoriului au fost efectuate trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate aproximativ 10 grame de substanță, susceptibilă a fi drog de mare risc, 30 de grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi drog de risc, 3.100 de lei și 200 de euro, precum și mai multe instrumente utilizate la porționarea drogurilor.

Cele două persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, în vederea continuării cercetărilor, în baza mandatelor de aducere.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar la data de 18 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului din Argeș a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

De precizat că suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română iar activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit polițiștii printr-un comunicat.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbatul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost arestat preventiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești

Ultimele articole