(Video) Percheziții în Argeș pentru trafic de droguri de mare risc! Bărbat de 44 de ani arestat! 

de | 08.10.2024 14:40 | Județean, Eveniment, Importante

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat la data de 7 octombri, două percheziții domiciliare, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc.

Luni, 7 octombrie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, în baza autorizării instanței, au efectuat două percheziții domiciliare, una în județul Argeș și una în municipiul București, la două persoane, membre ale aceleiași familii, un percheziții domiciliare, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc. și o femeie de 70 de ani, cercetate pentru trafic de droguri de risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii septembrie a.c., cele două persoane ar fi inițiat și dezvoltat, în scopul comercializării, două culturi de canabis outdoor, transmit polițiștii.

După perchezițiile domiciliare efectuate atât în comuna Buzoiești, județul Argeș și în municipiul București, au fost descoperite și ridicate aproximativ 15 kilograme de masă vegetală, provenind de la 12 plante de canabis aflate în stadii avansate de dezvoltare, 300 de grame de masă vegetală sub formă de muguri, produse de îngrijire a plantelor, instrumente utilizate la procesarea și porționarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus luni, 7 octombrie reținerea bărbatului, pentru 24 de ore și măsura controlului judiciar, față de femeie iar astăzi, 8 octombrie judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus arestarea preventivă a bărbatului reținut, pentru 30 de zile.

De precizat că activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, mai transmit oamenii legii.

 

Video: IPJ Argeș

Foto: captura video

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Percheziții efectuate de polițiștii din Costești la persoane bănuite de furt calificat. Cinci bărbați reținuți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Buzoiești | Pitești

Ultimele articole