(Video) Premierul Marcel Ciolacu a ajuns în Argeș: “Statul român are obligația să le arate respectul cuvenit celor care au construit Vidraru”

de | 09.07.2024 10:51 | Județean, Politic

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns în urmă cu câteva momente în județul Argeș, și participă la vizitarea barajului de la Centrala Hidroelectrică Vidraru. Demnitarul participă la prezentarea proiectului și la ceremonia de semnare a contractului pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru.

Prezentă la eveniment este și ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, dar și importanți lideri PSD de la nivel național și din județ. Premierul participă la prezentarea proiectului și la ceremonia de semnare a contractului pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu, alături de ministrul Energiei, Sebastian Burduja și de CEO Hidroelectrica, Karoly Borbely, vor susține alocuțiuni începând cu ora 11:30.

Vă reamintim că acest contract pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru a fost adjudecat de asocierea formată din Electromontaj (lider de asociere), Koncar – Engineering Co. Ltd. for Productionand Services şi Butan Grup (subcontractant) cu valoarea de 188.382.020,89 euro.

Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa şi al nouălea în lume între construcțiile similare. Amenajarea asigură o producție anuală de energie electrică de circa 400 GWh. Lucrările de retehnologizare sunt programate să dureze 7 ani.

UPDATE:

Premierul României, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost astăzi din nou în Argeș, la Vidraru. Împreună cu ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, cu președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, cu ambasadoarea Croației în România, Excelenţa Sa Marija Kapitanović, și cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, prim-ministrul a participat la semnarea contractului pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, un proiect de peste 200 de milioane de euro. Premierul Marcel Ciolacu a precizat că acest proiect face parte din infrastructura strategică a României.

”În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total față de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă. A fost un efort incredibil, de zeci de mii de ore de muncă, în condiții deosebit de grele, în care – din păcate – au fost și accidente, și multe vieți pierdute.

Au forat zeci de kilometri de galerii subterane. Au excavat milioane de metri cubi de rocă. Și au turnat mii de tone de beton ca să închidă acest baraj în arc, una dintre cele mai mari lucrări hidroenergetice din România!

De aceea, toți cei care au lucrat aici, la Vidraru, sunt, pentru mine adevărații eroi ai acestei țări. Pentru munca lor desăvârșită, statul român are obligația să le arate respectul cuvenit.

Iar asta facem prin majorarea și recalcularea pensiilor din acest an! Cu atât mai mult cu cât acest lucru va fi făcut de o argeșeancă de-a dvs. împreună cu echipa ei de la MMSS. Cei care au lucrat aici, la Vidraru, de la mineri, artificieri, zidari și fierar betoniști, la dulgheri, sudori, mecanici, excavatoriști și electricieni vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creșteri de pensii. Așa este firesc, asta înseamnă cu adevărat să prețuim munca în România!

În al doilea rând, privesc cu multă încredere în viitor pentru că niciodată, în istoria sa modernă, România nu a investit și nu a construit într-un ritm mai susținut ca acum! Sunt zeci de miliarde de euro investiți în tot ce înseamnă infrastructuri critice, de transport, energie, sănătate și în IT. Iar investiția de azi, de retehnologizare a amenajării hidrotehnice de la Vidraru, de peste 200 de milioane de euro, este unul dintre obiectivele esențiale pentru sistemul nostru energetic. Această investiție ne va permite să modernizăm această capodoperă a ingineriei românești și să putem obține energie verde într-un mod și mai eficient, pe termen lung. Sunt convins, că dacă investiția din 1966 a fost amortizată în 28 de ani, cea semnată astăzi va fi recuperată probabil în câțiva ani.

Iar asta va face din Hidroelectrica, cea mai importantă și valoroasă companie a statului român în acest moment, un actor energetic de prim rang în sud-estul și centrul Europei. ”, a punctat premierul Marcel Ciolacu în discursul susținut.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja:

UPDATE 2:

SBO Minzina Ciolacula Vidraru - (Video) Premierul Marcel Ciolacu a ajuns în Argeș: “Statul român are obligația să le arate respectul cuvenit celor care au construit Vidraru”

“Mă bucur să constatat că România începe să se vindece de “nu se poate”! Vedem și aici, la Vidraru, că în România se fac tot mai multe lucruri bune! Sunt mândră să fac parte dintr-un Guvern care construiește pentru România de azi și de mâine, dar cu respect pentru trecut și înaintași. Barajul Vidraru și Transfăgărășanul sunt simboluri ale Argeșului și ale României care dovedesc din plin hărnicia și priceperea românilor. Respectul pentru cei care au muncit pentru a clădi România înseamnă să le asigurăm pensii decente și echitabile, ceea ce se va și întâmpla odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor. În egală măsură trebuie să ne îngrijim să avem și angajați bine pregătiți pentru o piață a muncii cât mai puternică. Să folosim aceste resurse oferite României cu prudență, pe termen lung, în beneficiul generațiilor viitoare și pentru dezvoltarea economică a țării.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit comunicatului. primit de la PSD Argeș.

”Este prima retehnologizare în cei aproape 60 de ani”

Ciolacu Minzina. sbo si conducerea la vidraru 1 - (Video) Premierul Marcel Ciolacu a ajuns în Argeș: “Statul român are obligația să le arate respectul cuvenit celor care au construit Vidraru”

“Retehnologizarea Centralei Vidraru este una din cele mai ample investiții realizată în județul Argeș de după Revoluție atât ca valoare, cât și din punct de vedere al complexității. Este prima retehnologizare în cei aproape 60 de ani de când a fost pusă în funcțiune. Sunt foarte bucuros că firma care conduce asocierea care va face lucrările este una românească. Îi mulțumesc premierului Marcel Ciolacu pentru colaborarea pe care o avem și cred că nu greșesc cu nimic când spun că în guvernarea PSD condusă de domnia sa Argeșul beneficiază de cele mai mari investiții din ultimii 40 de ani!”, a declarat președintele Ion Mînzînă, potrivit sursei citate.

La eveniment au participat și Constantin Panțurescu, primar al municipiului Curtea de Argeș, Cristian Puiu, administratorul public al județului Argeș, Gheorghe Stoican, primarul comunei Arefu, și Nicolae Dinică, primarul comunei Corbeni.

Foto descriptiv.  Sursă foto: PSD Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Greva de la Tarom a luat sfârșit. Compania anunță reluarea zborurilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: