(Video) Primarul din Cocu – penal pentru furt de curent!

de | 24.09.2024 13:14 | Județean, Eveniment, Importante

Primarul localității Cocu, Gheorghe Țucă, s-a ales cu dosar penal pentru furt de energie electrică.

Oamenii legii au fost sesizați de o persoană cu privire la faptul că acesta fură curent electric, iar pe 21 septembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, împreună cu reprezentanții furnizorului de energie electrică, au efectuat verificări la locuința primarului.

La fața locului, autoritățile au descoperit în curtea acestuia două lămpi de iluminat, dintre care una era funcțională, racordate ilegal la rețeaua electrică stradală.

Ca urmare a sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, împreună cu reprezentanții furnizorului de energie electrică, constatând că în curtea locuinței indicate, se găseau două lampi de iluminat (din care una era funcțională) care erau racordate la rețeaua electrică stradală.”, transmite IPJ Argeș

În urma celor constate, pe numele primarului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt de energie electrică, delapidare și utilizarea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentului de măsurare a energiei electrice.

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările continuă pentru a stabili toate circumstanțele și pentru a lua măsurile legale necesare.

Evident, acesta nu este cel mai bun an pentru Gheorghe Țucă, care, la alegerile din iunie, a pierdut în fața contracandidatului USR, Codruț Bădescu.

Gheorghe Țucă este încă primar în funcție al comunei Cocu, poziție pe care o deține de mai multe mandate, și este foarte posibil ca racordarea ilegală, descoperită de polițiști în urma unei sesizări, să fi fost posibilă tocmai pentru că poziția de primar îi permitea astfel de conexiuni fără probleme.

Acesta se apără spunând că într-adevăr a avut o lampă de iluminat public și că a greșit dar că totul ar pleaca de la un vecin cu care are probleme de vrei 20 de ani.

O vecină din localitate spune că ei i s-a părut primarul un om foarte cumsecate.

 

Foto: PNL Argeș/ puterea.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un nou caz zguduie sistemul de învățământ românesc! Acuzații grave la adresa unor elevi de liceu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cocu | Codruț Bădescu | elevi | Pitești | Poiana Lacului

Ultimele articole